Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hódít a színház

Javuló pénzügyi mutatókkal és növekvő nézőszámmal zárta az idei színházi évadot a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ.
A műsorpolitikán nem változtatnak, ősztől több bérletessel számol az intézmény.

– Már az előző színházi évadhoz képest is nőtt a nézőszámunk, a bérletesek létszáma viszont közel háromszorosára duzzadt a két évvel ezelőtti adatokhoz képest – mondta a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ megbízott igazgatója, Nagyné Henye Zsuzsanna. Az intézményvezetőnek minden oka megvan az örömre, hiszen a 2004–2005-ös évadban csak százharminc bérletessel számolhattak, míg a most lezárult évadban már közel háromszázötven bérlet kelt el az évad elején.

– Ez természetesen komolyan befolyásolja a pénztárcánkat is, hiszen míg két éve akár százezreket is ráfizettünk egy-egy előadásra, elmondható, hogy napjainkban minden színházunk pozitív eredménnyel zár – mondta az igazgató. A négyszázhatvan férőhelyes színházterem szinte megtelik minden előadásra, a maradék jegyek is percek alatt elkelnek. Az intézményvezető szerint a jegyigényeket már nem tudják kielégíteni. – Az évadban volt olyan darab, ami két előadást is megért, ilyen volt a „Hair" vagy a „Boldog születésnapot!" című műsorunk – tette hozzá Nagyné Henye Zsuzsanna.

A felnőtteknek ősztől a múlt heti záró „Marica grófnőig" öt előadást szerveztek Kapuvárra, átlag négyszázhetvenegyes nézőszámmal. Az előadásokat közel kétezer-négyszázan látták. A gyermekeknek szóló színházbérlettel négy előadás ment a művelődési központban, az átlag nézőszám ez esetben négyszáznegyvenkilenc gyermek volt előadásonként. – A felsoroltakból ítélve nem kell változtatnunk a műsorpolitikán, úgy látom, Kapuváron a gyermekszínházak mellett az operett és a vígjátékok „mennek" – hangsúlyozta a színház vezetője. Eszerint alakítják az őszi évadot is, már válogatják az előadásokat.

Az intézményvezető kijelentette: az előzetes felmérések szerint várhatóan több bérletesük lesz szeptembertől.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kapuvári kórház nem ad el semmi feleslegeset

Leltároznak a dolgozók, reménykedik a fenntartó és az intézményvezetés. Kapuvár önkormányzata nem értékesíti a helyi kórház műszerparkját, bár az aktívellátás megszűnt a városban. Az intézményben leltároznak, zárják a kiürült osztályokat, s reménykednek az újrakezdésben. Tovább olvasom