Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hitelből fejlesztenék a várost

150 millió forintra emelkedik a csornai önkormányzat folyószámla-hitelkerete, a képviselő-testület csütörtökön ülésezett.
150 millió forintra emelkedik a csornai önkormányzat folyószámla-hitelkerete, illetve 112 millió forintos fejlesztési hitelt vesz fel a város. A képviselő-testület csütörtökön ülésezett.

Fejlesztési hitel felvételéről, a városi szennyvíztisztító rekonstrukciójáról, útfelújításról és ingatlanértékesítésről döntött csütörtöki ülésén a csornai képviselő-testület. Az önkormányzat folyószámla-hitelkeretét is megemelték: 150 millió forintra.

A hitelkeret emelésére az átmeneti likviditási problémák áthidalása miatt van szükség. Szintén emiatt a szakképző intézmények szakképzési alapjait is „bevonták" az önkormányzat számlájára. A tervezett integrált városfejlesztési hitel összege 112 millió forint, melyből 50 milliót jövőre vesz fel a város. A hitel kedvező kamatozású, tízéves futamidejű.
Bevételként jelentkezik a költségvetésben az a 217 ezer forint, amit közművelődési támogatásként kap a művelődési központ, illetve az a 16 millió forint, melyet a tavalyi átszervezések miatt létszámcsökkentési támogatásként nyert el Csorna.

A helyi szennyvíztisztító rekonstrukciójáról is határozott a testület. A régi, elavult és elhasználódott műtárgyak, illetve technológiák miatt szükséges a felújítás. A munkával az Euraqua kft.-t bízza meg az üzemeltető Pannon-Víz zrt.
A plénum előtt napire
nden szerepelt a közalapítványok és az Új Otthon Alapítvány beszámolója, illetve az önkormányzati bizottságok és a tanácsnok jelentése az elmúlt időszak munkájáról. Döntést hoztak a város vezetői arról is, hogy az eddig a Széchenyi-iskolában működő Vocational Academy iskola kihelyezett tagozata szeptembertől a Kerényi György-zeneiskolába helyezi át székhelyét. Erre a helyszűke miatt volt szükség. A tagozat fenntartója vállalta, hogy bérleti díjat fizet és a csornai iskola képzőművészeti osztályát a Széchenyibe „költözteti át".
Módosították a képviselők a kórházban biztosként tevékenykedő Perfekt zrt.-vel korábban kötött szerződést. Eszerint a cég megbízása már határozatlan időre szól. Az egykori Baukom-vállalat által használt, önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítéséről is határoztak csütörtökön. A volt autóklub mögötti területre egyelőre még nincs vevő, az önkormányzat licitet hirdet meg.

Napirenden szerepelt a Liszt Ferenc utca burkolatának felújítására kiírt közbeszerzési eljárás lezárása is. Az önkormányzat a legkedvezőbb ajánlatot tevő Lang-Szolg kft.-vel köt szerződést, akik a beruházást még idén elvégzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak nagyvállalkozások tartanak több állatot

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly december és idén április között tovább csökkent Magyarország szarvasmarha-állománya. A sertés- és juhállomány lényegében nem változott, a baromfifélék száma a kacsák kivételével emelkedett. Az országos adatok a Rábaközben is jellemzőek. A térség nagy állattartó településein is egyre kisebb az állatállomány. Tovább olvasom