Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Helyi erőből áldoztak a barbacsi könyvtárra

Nem nyertek a pályázaton, mégis megújították könyvtárukat a barbacsiak.
A barbacsi könyvtáravató nagyjából a negyvenedik, mely a megyei könyvtár támogatásából valósult meg a térségben. Választékos kínálattal, kulturált környezettel és évi akár négy programmal is próbálják vonzóvá tenni az újonnan átadott közösségi tereket.

 A Tóth Lajosné könyvtárvezető koordinálta munkálatokból az Életmód Klub tagjai mellett a falu több lakója kivette részét. A megyei könyvtár a berendezést állta, az önkormányzat pedig a festés, villanyszerelés és padlóburkolás költségeit vállalta magára.
 Az Életmód Klub tagjai is kivették részüket a könyvtárfelújításból.„Csalódásként éltük meg, hogy nem nyertünk a pályázaton – kezdte a polgármester, Abdai Zsolt. – A megyei könyvtár igazgatója azonban megkeresett bennünket, hogy amennyiben vállaljuk a pályázatban leírtakat, megkapjuk a kívánt bútorokat. Szükség van olyan helyre, ahol a könyvet szeretők hozzájuthatnak az olvasnivalóhoz, megbeszélhetik egymással az élményeiket" – mondta a polgármester.

 „Azon településeken, ahol elavult a könyvtár, de nyitottak rá, hogy a megfelelő feltételeket megteremtsék, ott segítünk az új berendezés megvalósításában – kezdte dr. Horváth Sándor Domonkos, a megyei könyvtár igazgatója. – A minisztérium lélekszámtól függően biztosítja a központi előirányzatot, melyet a szerződött településekre fordítunk." Így lehetőség nyílik évi négy rendezvény megtartására, modern digitális eszközök és könyvek beszerzésére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pokolban járt a csornai huszár

A pokolban járt a csornai huszár
Rábaközi szereplőkkel készült film az első világháború egyik első csatájáról, a limanovai… Tovább olvasom