Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Hatásos volt a perecfesztivál

Júniusban rendeztek perecfesztivált Páliban. A rábaközi csemege azóta népszerűbb, az emberek jobban megismerték.
Idén júniusban tartották meg Páliban az első Perecfesztivált (Kisalföld, 2006. június 19.). A hagyományosan rábaközi csemege népszerűsítését szolgáló rendezvény sikeres és eredményes volt, legalábbis ezt állítják a perec készítésével foglalkozók. Az érdeklődés nőtt iránta, a piac élénkült.
Holczer Istvánné csornai pereckészítő elmondása szerint a fesztivál óta többen vásárolnak tőle, mint korábban.

Gyakoribbak a lakodalmi megrendelések, érdeklődők pedig Kapuvárról, Győrből és Sopronból is érkeznek, illetve számos meghívást is kapott különböző fesztiválokra. Tapasztalata a páli rendezvény óta, hogy sokan otthon is megpróbálják elkészíteni a perecet több-kevesebb sikerrel.

– Észrevehetően többen keresik a percet június óta – újságolta Holczerné Teri néni.
„ Akik megpróbálkoznak a készítésével is, gyakran kérdezik tőlem, hogy miért nem lett olyan a perecük, mint az enyém. Az első pár alkalommal persze nekem sem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, mert nem egyszerű a feladat."
Ha viszont valaki kitartó, előbb-utóbb sikerrel jár, az eredmény pedig tényleg megéri a fáradságot.
Rédecsi Imréné – szintén csornai „pereces" – kicsit többet várt a fesztiváltól.

– Valamivel nagyobb forgalomra számítottam ugyan, de panaszra nincs okom. A csornai piac napjára elkészített perecek néhány óra alatt elfogynak, néha még kevésnek is bizonyul az áru. A pénztelenség, sajnos, nálunk is érezteti a hatását. A fesztiválok mellett szerintem a szülők is sokat tehetnek a perec népszerűsítéséért. A csak természetes alapanyagból készülő, egészséges csemegét gyakran azért nem veszik meg gyermeküknek, mert már kaptak aznap más édességet. A perec után síró apróságoknak mindig adok egy kis darabot, hátha ezzel is teszek valamit azért, hogy a jövő generációja megszeresse ezt a jellegzetes rábaközi csemegét – fogalmazott Rédecsi Imréné.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerti kerékkel fogná be a szelet

Házi szélerőművet épített a csornai Soós Krisztián. A szerkezet akár a családja energiaszükségletét is biztosíthatja, a befejezéshez azonban az egyetemista fiatalembernek hiányzik a pénze. Dr. Kacz Károly, a mosonmagyaróvári egyetem Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének tanára elmondta: az ötlet és a kezdeményezés mindenképpen felkarolandó, a fiatalember próbálkozása dicséretes. Tovább olvasom