Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Hangsúlyosabb a műszaki mentés

A kapuvári tűzoltóknál a riasztások féléves száma megegyezik a tíz évvel ezelőtti egész évnyi esetszámmal.
– Duplájára emelkedett az esetszámunk az elmúlt tíz év alatt – mondta Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok az elmúlt féléves munkát értékelve. A tűzoltók helyi vezetője egy éve áll a kapuváriak élén, így a beszámoló a parancsnok munkáját is értékelte.

Molnár Sándor őrnagy elmondta: az első félévben mintegy öt százalékkal többször vonultak különböző helyszínekre, mint az előző év első felében. Míg 2001-ben százegy tűzesethez és harminckettő műszaki mentéshez vonultak ki, az idei első félév ugyanezen adatai negyvenháromra és hetvenötre változtak. A statisztikából kitűnik, hogy a tűzesetek száma csökken, a műszaki mentéseké egyre növekszik.

A legtöbb esemény márciusban és júniusban fordult elő, amihez a parancsnok hozzátette: az esetszám növekedéséhez az időjárás nagyban hozzájárul.

A műszaki mentések esetében a baleseti és viharkárok vezetik a sort.
Molnár Sándor őrnagy első teljes évét tölti parancsnokként. Úgy véli, az eltelt időszakban kialakította vezetési stílusát, a személyi változtatások napjainkra befejeződtek. – Az egy év arra volt hivatott, hogy a parancsnokváltás utáni ellenőrzéseket megtegyék és átvilágítsák a parancsnokságunk munkáját – mondta Molnár őrnagy. Úgy véli, a vezetése alatt álló gárda kiváló munkát végzett első egy évében.

Aratás: kiemelt célellenőrzések

Az aratás megindulásával a kapuvári tűzoltóság munkatársai kiemelt célellenőrzésbe kezdtek. Az ellenőrzéseket megelőzően értekezletet és tájékoztatót tartottak a gazdálkodóknak az aktuális szabályokról és a tűzvédelemről. A gazdák huszonhárom gépszemlét szerveztek, melyeken négyszáz gép vett részt. Az ellenőrzések után további hat gépszemle volt. A felülvizsgálatokon kilencven munkagép akadt fent, a tűzoltók tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot. Kirívó szabálytalanság nem fordult elő. A mezőgazdaságban az elmúlt napokban két jelentősebb káresemény történt: Beled környékén egy bálázó meghibásodásából a tarló és a szalma égett, veszélyeztetve a mellette lévő gabonát, valamint Agyagosszergénynél a lábon álló gabona és az erdő aljnövényzete gyulladt ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A civilek polgármesterjelöltje

Az idei év elején megalakult Kapuvárért Egyesület kulturális programok szervezése után közszereplést… Tovább olvasom