Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

Gyopáros Alpár: hiteltelenek a vádak a napelemgyárról Csornán

A kisalfold.hu-n pénteken olvashatták az MSZP megyei elnökének véleményét a csornai napelemgyár-beruházásról. Kránitz László szerint „közpénzszivattyúról" van szó, nem érdemi fejlesztésről.

Gyopáros Alpár, Csorna fideszes országgyűlési képviselője közleményben reagált a vádakra. A politikus úgy véli, inkább Kránitz László személyét lengik körül a korrupciógyanús ügyek. „Sajtóhírek szerint érintett lehetett a szocialista kormányok idején kirobbant botrányos benzintenderben, és választási csalás miatt bukott el a soproni választáson. Egy hiteltelen ember szájából hiteltelen az a vád, miszerint ne tenne meg mindent minden felelős csornai vezető azért, hogy újabb és újabb munkahelyek létesüljenek a városban, így az épülő napelemgyárban is" – fogalmaz Gyopáros Alpár.

A képviselő tényként említi, hogy a szocialisták kormányzásának idején üzemek és vállalkozások sora zárt be Csornán és 6 százalék feletti volt a munkanélküliség, ami most 0,6 százalékos. Hozzáteszi, a kormányzati támogatásoknak köszönhetően 125 milliárd forint fejlesztési forrás hasznosult a városban, több száz munkahelyet sikerült megőrizni, illetve újabbakat létrehozni. „Érthető, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció közötti harc feszültséget okoz a szocialisták között, ezt a feszültséget azonban nem a csornai emberek nyugodt, szorgalmasan építkező munkáján kellene levezetni" – javasolja.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fillér sem marad az iparűzési adóból Kónyban

A kónyi önkormányzat tavalyi megtakarításaiból biztosítja a falu idei működtetését. A polgármester… Tovább olvasom