Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Gyermekek a Felvidékről és a megyéből

Markotabödöge - A Nemzetközi Szent György Lovagrend győri és felvidéki priorátusának szervezésében csaknem húsz gyermek táborozott Markotabödögén. Kovács Balázs megyei háznagy szerint a tábor fő célja a történelmi ismeretek bővítése és a hagyományok ápolása volt.
Tizennyolc – Felvidékről és a megyéből érkezett – gyermek táborozott a hét végéig Markotabödögén. A tábort a Nemzetközi Szent György Lovagrend győri és felvidéki priorátusa szervezte helyi, győri, enesei és rábcakapi vállalkozások támogatásával.

A tábor egyik szervezője, Kovács Balázs megyei háznagy elmondta: a programok túlnyomó része a sport és a hagyományőrzés köré csoportosult. Többek közt solymászattal, íjászattal és a kovácsmesterség fogásaival ismertették meg a gyermekeket, ám előadásokat is hallgathattak a lovagrend névadójáról és történelmi ismeretekről is.

– Maga a tábor ötlete még tavaly merült fel bennünk, az idei második alkalom után reményeink szerint egyfajta hagyományt is teremthetünk itt, a Tóközben – mondta a győri háznagy. Úgy véli, a kistelepüléseken még élő hagyományokból könnyebben tanulnak a gyermekek egy bentlakásos táborban.

– Remélem, a fiatalok úgy mennek haza az eltelt egy hét után, hogy több érzés és gondolat is megmarad bennük az itt hallottakból, tapasztaltakból és Markotabödöge hangulatából – tette hozzá Kovács Balázs.

Turbók Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogó kistérségek

Rábaköz - A kapuvári és a csornai többcélú kistérség ötven településének szándéknyilatkozatával a… Tovább olvasom