Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Gázolás a zebrán: a kamionsofőr hibázott

Bősárkány - A kamionsofőr a felelős a bősárkányi, csütörtök esti balesetért. Mint a Kisalföld pénteki számában írtuk: az iskola előtti zebrán egy kislányt ütöttek el.
Egy tízéves diáklány lett áldozata csütörtökön a Bősárkányon áthaladó hatalmas forgalomnak. Szerencsére sérülései súlyosak ugyan, de nem életveszélyesek. A rendőrségi vizsgálat kiderítette: a kamionsofőr hibázott, amikor a zebrán elgázolta. A baleset a helyiek szerint arra hívja fel a figyelmet, hogy a közlekedési helyzet már tűrhetetlen a faluban. Elkerülőutat mégsem építenek Bősárkány köré.

Böröcz Péter őrnagy pénteke arról számolt be lapunknak, hogy még csütörtökön este igazságügyi műszaki szakértő vizsgálódott a helyszínen. A Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta: a szemtanúk elmondása, illetve a helyszínen rögzített nyomok alapján rekonstruálták a balesetet; kiderült, hogy a szlovák kamionos hibázott.

– A Csorna felől érkező járművek megálltak és várták, hogy a tízéves kislány átmenjen a zebrán. Ugyanezt azonban nem tette meg a Mosonmagyaróvár irányából jövő szerelvény vezetője és elütötte a bősárkányi diákot – tudatta az őrnagy.

A baleset helyszíne.
A baleset helyszíne.

A rendőrök az ügyészséggel vették fel a kapcsolatot. Megbeszélésük szerint biztosíték lefizetése ellenében továbbengedték a szlovák kamionsofőrt. Ez azt jelenti, hogy egy meghatározott összeget helyezett letétbe ügyvéd jelenlétében. A büntetőeljárást távollétében folytatják le ellene. Böröcz őrnagytól megtudtuk: a bősárkányi kislány sérülései súlyosak, nyolc napon túl gyógyulók. A győri megyei kórházban, a gyermekintenzív osztályon ápolják. Információink szerint állapota javult.
Szalay Imre bősárkányi polgármester azt mondja, falujuk közlekedési helyzetére elkerülőút építése jelentené a megoldást. Erre azonban egyelőre sok esélyük nincs.

– Évente több baleset történik községünk területén, és sokszor csak a szerencsén múlik, hogy nem következik be tragédia – jegyezte meg Szalay Imre. – Ennek oka mindenképpen az a 7200 jármű, mely naponta áthalad Bősárkányon. Szerettük volna, ha nálunk is megépül az elkerülőút, de az országos rendezési tervből ez a beruházás kikerült.

Olvasóink írták

 • 4. Goldman 2008. november 24. 21:58
  „Igen, őket is épp úgy felelőségre vonnám, nemcsak a kamionost. És bár nem tudom milyen ott a közvilágítás, de ekkora forgalmú községben felelősége van az önkormányzatnak is. Mert nem lehet igaz, hogy csak a díszburkolatra telik egy figyelmeztető sárga lámpára avagy egy a gyalogosok által irányított lámpára nem. És lehet, hogy ehhez még önkormányzati pénz sem kellene csak elég behatás az illetékesekre.”
 • 3. Goldman 2008. november 24. 18:33
  „Véleményemet sokan kritizálni fogják és elküldenek a francba, de nem érdekel akkor is leírom. Nem akarok senkit sem védeni sem támadni, nem ez a célom, hanem kicsit nézzünk már szét emberek.
  Nem egyértelmű, hogy csak a kamionos hibázott. Hibás volt az az autós aki úgymond letessékelte a járdáról a kislányt a zebrára, holott látni kellett, hogy szemből jön egy kamion. Nem tudom mennyivel ment, de látnia kellett. Az út szélessége a felezőig cirka 2,6m. Ezt az utat kb öt-hét másodperc alatt lehet megtenni. Ennyi idő alat egy 40 t kamionnal még vészfék esetén sem lehet igazán megfogni. Akkor hát ki is a hibás?
  A másik: hol van a szülői felelősség? Miért engednek sötétben egy tízéves gyereket egyedül a faluban? Hol voltak a szülők, vagy miért nem lehet a gyereknek megmondani, hogy csak felnőtt kiséretében menjen át az úton? A gyerekek a veszélyt annyira azért nem tudják felmérni mint a a felnőttek...”
 • 2. laca 2008. november 24. 08:59
  „Lehet, hogy egy kicsit a Polgármester Úrnak is erősebben kellene lobbiznia az elkerülő útért. Persze ez nem könnyű és néha ellenszélben kell hajózni, (még véletlenűl sem az Ő személye ellen szólnék, ne értsék félre), de talán ezért választják újra Őt, mert bíznak benne. Szerintem a település teljes mértékben mögötte állna.
  Ha készülne egy részletes tanulmány, amely környezetvédelmi, baleseti, gazdasági szempontból is vizsgálná az elkerülőt, akkor könnyebben lehetne érvelni az elkerülő megépülése mellett, mert szinte 100 %, hogy a település számára kedvező eredmények születnének. És nem elég belenyugaodni, hogy az ORT-ből vagy a Megyei Tervből kimaradt
  Azért nagyon elkeserítő, hogy a környéken mennyire háttérbe szorulnak a közlekedési beruházások (Csorna, 86-os, 85-ös menti települések). És ennek az oka leginkább politika. Szavakban nagyok az országgyülési képviselők, de tettekben nem nyilvánultak még meg...sajnos.”
 • 1. perdix 2008. november 22. 19:35
  „Az elkerülőút sajnos elkerülhetetlen, szükséges, indokolt beruházás ezen a településen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselő-testületi ülés

Csorna - A város képviselő-testülete a városháza nagytermében november 24-én, hétfőn délután három… Tovább olvasom