Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 10°C Még több cikk.

Fúvósok - Pár nap alatt 26 zenésszel újjáalakult Kapuvár legendás zenekara

Pár nap és néhány lelkes, zeneszerető ember - ennyi kellett ahhoz, hogy szerdán már újra együtt muzsikáljon a Kapuvári Fúvószenekar. A Mihálka Jenő által 1962-ben alapított zenészcsoport pár éve felhagyott a közös koncertezéssel. Most egy üzenetváltás elég volt ahhoz, hogy 26-an újra együtt legyenek.
Az egykori zenekari tag Szabó Tamás és édesapja, Szabó László, valamint Horváth Csaba és a jelenleg beledi iskolaigazgató Kőszegi Németh József karnagy - négyük hívó szavára valamennyi szólamra megérkeztek a zenészek. A zenekarvezető korábban Kőszegen trombitált és a győri színházban énekelt, illetve tanított, iskolát igazgatott, zenekart vezetett Orosházán. Képzett zeneművész, akinek különösen kedves a fúvósmuzsika.

A szólamokra megvannak a zenészek, a hosszú kihagyás után most sok gyakorlás jön, mert olyan minőségi zenekarrá szeretnének válni, mint alapítójuk Mihálka Jenő vagy az őt követő kiváló karnagyaik idején voltak - mondta Szabó Tamás. Jelenleg csak régi tagok gyűltek össze, de kiemelt feladatuknak tekintik, hogy fiatalítsanak, új tagokat toborozzanak. Hámori György polgármester maga is elment az újjáalakuló kapuvári fúvószenekar első próbájára, hogy támogatásáról biztosítsa a zenészeket. Azt mondta, nagy öröm számára, hogy a nagy hagyományú és a városban népszerű művészeti csoport ismét együtt muzsikál.
Május elsején újra fúvósok ébresztik a várost
Az újjáalakult fúvószenekar első "fellépésük" időpontját is meghatározta már. Kapuváron évtizedes hagyomány volt, hogy május elsején a fúvósok teherautókra, lovaskocsikra szálltak és aznap zeneszóra kelt a város. Idén ismét felkerekednek, így újra fúvósmuzsikára ébredhet május elsején Kapuvár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szűnik meg a Csorna-Pápa vasútvonal

Nem szűnik meg a Csorna-Pápa vasútvonal
A kormány szerint nincs tervben az intézkedés. Tovább olvasom