Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Fizettek, de nem találták a csöveket Rábaszentandráson

El nem végzett munkáért, gondatlan csatornabekötésért fizettek – állítja a rábaszentandrási Szegedi család.
Szegedi Dezsőné Rábaszentandráson úgy érzi, családja kétszer fizette meg a szennyvízcsatorna-hozzájárulást. Először édesanyja, aki részletekben adta fel a 38 ezer forintot, most pedig ő 43 ezret, amikor a tényleges rákötés megtörtént. Az összeget is sokallja, de az igazságtalanság jobban bántja.

A Kisalföldnek elmondta: csekkekkel tudja bizonyítani, hogy idős édesanyja maradéktalanul kifizette a pénzt. A csövet azonban akkor nem húzták be az ingatlanig. A meglepetés a közelmúltban érte Szegediéket. Keresték, de nem találták a föld alatt a csövet, melyre ráköthettek volna.

Hóbor Ignácné, Szegediné édesanyja sem érti, miért nem kötötték be annak idején rendesen a csöveket.
Hóbor Ignácné, Szegediné édesanyja sem érti, miért nem kötötték be annak idején rendesen a csöveket.


Kiderült ugyanis, hogy annak idején a kivitelező nem vitte el a kerítésig, félúton megállt vele. Hogy miért, valószínűleg soha nem derül már ki. A rábaszentandrási csatornahálózatot a Pannon-Víz zrt. üzemelteti. Ezt hangsúlyozta érdeklődésünkre Bertha Zoltán is, a cég csornai üzemmérnökségének vezetője. A kivitelezésben nem vett részt a társaság.

– A szennyvízcsatorna-beruházás a ’90-es évek közepén önkormányzati víziközmű-társulás összefogásával valósult meg. Az elkészült rendszert akkor a Soproni Vízmű vette át üzemeltetésre, amit 1999 óta a jelenlegi szolgáltató, a Pannon-Víz zrt. végez. A szolgáltató feladata a rendszer üzemeltetése, de annak bővítése nem tartozik a közszolgáltatási feladatai közé. – A bekötés meghosszabbítását külön, az ingatlantulajdonos megrendelésére végezte el részvénytársaságunk. Hálózatbővítés önkormányzati, jogi és magánszemély megrendelése esetén történhet – tájékoztatott Bertha Zoltán.

A rábaszentandrási csatorna „gazdája" annak idején a Szany és Térsége Vízitársulat volt. A szervezet már megszűnt. A rábaszentandrási önkormányzat viszont tagja volt a társulatnak, azaz Szegedi Dezsőné esetleg ott keresheti igazát.

– Nálunk, faluhelyen az járja, hogy a becsület mindennél fontosabb. A becsület pedig ebben az esetben azt diktálja, hogy fizetnünk kell, mivel gazdái voltunk a beruházásnak, még ha felelősei nem is. Valakik ezt a trehány munkát azonban kiadták a kezeik közül, akadtak, akik nagyvonalúan ellenőrizték, átvették, aláírták. Őket azonban felelősségre vonni már nem tudjuk. A jog helyett tehát a becsület útját választjuk megint – jelentette ki érdeklődésünkre Nagy László polgármester.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltották a kutyákat a Fő téri parkokból

Továbbra is üzemelteti a helyi buszjáratot a kapuvári önkormányzat, kitiltják a kutyákat a köztéri… Tovább olvasom