Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Fiatalok kontra ''tettre kész'' lakók

A csornai Táncsics utca környékén élők szerint a játszótéri fiatalok hangoskodnak, bömböltetik autóikat és a zenét.
„ Évek óta megkeserítik éjszakáinkat a csornai, Táncsics utcai bolt előtt randalírozó bandák. Üvegeket és játszótéri játékokat törnek, hujjogatnak, bömböl a zene, kiborogatják a kukát, a lányok sikongatnak. Száguldozó autók fékcsikorgása, majd ezután hangos röhögés veri fel a környék lakóit minden éjszaka, 23 órától kezdve egészen hajnalig. A kihívott járőrök figyelmeztetése nyomán ugyan eltűnnek, de később visszajönnek. Kérjük, segítsenek!"Fiatalok zavarják a csornai Táncsics utcaiak kora esti, éjszakai nyugalmát. Legalábbis azokét, akik közel laknak az ott működő kisbolthoz. Az üzlet előtti játszótér régóta kedvelt gyülekezőhelye a tizen- és huszonéveseknek.

„ Tisztelt tettre kész lakók! Segítség kell, ha Csornán lenne valami normális szórakozóhely, nem ott bandáznánk, megpróbálnánk halkabbak lenni."

A csornai Táncsics utca környékén élők szerint a játszótéri fiatalok hangoskodnak, bömböltetik autóikat és a zenét. Úgy tűnik, most a lakók győztek. A Kisalföld a helyszínen érdeklődött, valóban annyi gondot okoznak-e a fiatalok. Mint kiderült, igen. Bár akadt, aki szerint néhány évvel ezelőtt sokkal több volt a probléma.

– Idén már sokkal kisebb a zaj és tíz óra körül el is vonulnak általában – mondta egy, az utcában lakó asszony. – Néhány éve és még tavaly is azonban sokszor ki kellett szólnunk, hogy vegyék halkabbra a hangerőt. Ezt legtöbbször meg is tették, vagy eltűntek olyankor. Most nyáron én úgy tapasztalom, hogy nyitott ablaknál sem zavaró a jelenlétük, persze aki közelebb lakik, „többet kap belőlük".
Többen a kisbolt körül élők közül arra panaszkodtak a Kisalföldnek, hogy nagyon sok szemetet hagynak maguk után a fiatalok játszótéren. Cigarettacsikkek, műanyag üdítősflakonok, üvegek, egyéb hulladék jelzi, hogy előző éjjel ott „bandáztak".

– Kiabálnak, hangosan nevetgélnek, túráztatják a kocsikat, bömböl a zene. Megértem én, hogy valahol találkozni akarnak a gyerekek, de ezt megtehetnék úgy is, hogy a mi nyugalmunkat nem zavarják – fogalmazta meg sérelmeit egy másik asszony.
Telefonon sikerült beszélnünk az SMS írójával; tőle azt kérdeztük, mit jelent a „tettre kész lakók" aláírás?

– Ha nem változik a helyzet, kénytelenek leszünk többen összefogva elbeszélgetni a fiatalokkal. Nem verekedésre vagy erőszakra gondolok, hanem normális hangú beszélgetésre, amelyen elmondjuk nekik, hogy tényleg zavarnak bennünket – reagált az SMS-ező. – Vasárnap este nem voltak itt, szombaton viszont igen, amikor ismét felháborítóan viselkedtek. Sőt, talán bosszúból az SMS miatt, többször is végigdudálták az utcát.

Az egyik „bandatag" szerint viszont egyáltalán nem viselkedtek kirívóan a Táncsics utcai játszótéren.

„ Lehet, hogy néhányszor szemeteltünk és szotyihéj maradt a járdán, de használtuk a kukát és odadobtuk a palackokat, cigisdobozokat. Nem viselkedtünk úgy, hogy ezt érdemeljük. A lakók különben megnyugodhatnak, mivel szombaton megint kijöttek a rendőrök és elzavartak bennünket. Úgyhogy másik találkozóhelyet keresünk" – fogalmazott a telefonban a fiatal. Azt még hozzátette: a városban működő szórakozóhelyek drágák, ráadásul egyik sem olyan stílusú, ami nekik tetszene.

Széles László alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője megerősítette: idén gyakran érkezett bejelentés a Táncsics utcából

– Legutóbb a múlt szombaton jött bejelentés az utcából. A járőr a helyszínen igazoltatta a 22–23 éves fiatalokat és felszólította őket a csendháborítás befejezésére. Pk ezt tudomásul vették és elhagyták a helyszínt. A városban egyébként nem jellemzőek a hasonló problémák, ha akadnak is, azok inkább szórakozóhelyekhez köthetők. Ez annyiból speciális, hogy egy játszótérről van szó. A környéken zömében idősek laknak, érthető, ha zavarja őket a fiatalok hangoskodása – jegyezte meg Széles alezredes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július elseje után is habzik a Rába

A magyar és az osztrák fél idén májusban kötött megállapodást a magyar–osztrák határvízi bizottság ülésén. Akkor a jegyzőkönyv szerint abban egyeztek meg a felek, hogy átmeneti megoldásként az osztrák bőrgyárakból kikerülő szennyvizet a heiligenkreuzi szennyvíztisztítóba vezetik. Onnan tisztítás után nem a Rábába, hanem a jóval nagyobb hozamú Lapincsba kerül majd, ahol jelentősen felhígul. Tovább olvasom