Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Felújítás kívül-belül

Csorna - Az ütemezés szerint halad a csornai Széchenyi-iskola felújítása.

Uniós forrásból építik át az intézményt, jelenleg a két régebbi épületrészt tatarozzák.

Augusztus közepén megkezdték Csornán a Széchenyi-iskola felújítását. Az épületegyüttes két régebbi részével kezdték a kivitelezők, az első ütemet még idén átadják. Az önkormányzat európai uniós támogatást, 486 millió forintot kapott a beruházásra.

Berzlánovichné Nagy Eszter, a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályának vezetője tájékoztatta portálunkat.

– Ebben az évben a Szent István térre néző A épület és az iskola alsó tagozata újul meg – mondta. – Az A épületben nyílászárókat cserélnek, a külső homlokzatot tatarozzák és a tetőt újítják fel. A falak talajnedvesség elleni szigetelését már elkezdték a szakemberek. Az alsó tagozatot teljesen kiürítettük. Kívül-belül dolgoznak már a kivitelező munkatársai.

Az alsó tagozat épületének külső felújításával kezdték a rekonstrukciót.
Az alsó tagozat épületének külső felújításával kezdték a rekonstrukciót.

Bontják az aljzatokat, kiszedik a nyílászárókat, átszerelik a villamos hálózatot. Rövidesen a homlokzat festését is elvégzik. A munkák az előzetes ütemezés szerint haladnak. Ha minden a tervek szerint alakul, a kivitelező tartani tudja a határidőt, s a téli szünetben visszaadjuk a diákoknak. Januárban a zöld épület belső munkáit kezdhetjük meg.

A pályázat szerint Csornán a XXI. század iskoláját építik. A külső felújítás mellett akadálymentessé teszik az ingatlant, felújítják a tornatermet, az udvart, a kézilabdapályát. Korszerűsítik az informatikai rendszert, az idegennyelv-oktatás eszközeit. Az óvodában is átépítik a vizesblokkokat, a tálalókonyhát, parkolót alakítanak ki, fejlesztik az udvari játékállományt. Az iskola középső része tetőteret kap, melybe a könyvtárt helyezik át. A beruházás az intézmény szakmai munkáját nem befolyásolja. Némethné Fülöp Terézia igazgatótól megtudtuk: a tanítást a zöld épületben oldják meg, és az iskola használja a nemrég felújított volt községháza, s a gimnázium kollégiumának helyiségeit is.

Olvasóink írták

 • 6. qeu 2009. szeptember 23. 07:35
  „Tisztánlátó!
  Bocsánat a melóst tényleg nem Te mondtad.
  Ezzel szemben én nem beszéltem semmiféle hatóságról. A közbeszerzés nem hatóság, hanem állami, önkormányzati beruházások kivitelezőinek, szolgáltatók kiválasztásának, stb. előírt lebonyolítási formája, bizonyos összeghattár fölött.
  Jelen esetben sok pénzért jó munkát vár el a város - vezetők, lakosok -, meg a pályázat támogatója is!
  Azt kell, hogy mondjam, hogy lehet hogy Tisztánlátó vagy , de nem vagy tisztában a dolgokkal.”
 • 5. Tisztánlátó 2009. szeptember 22. 19:20
  „qeu!
  Húzd a féket továbbra is és csak hívd fel a hatoságok figyelmét mindenre amiről csak gondolod, hogy szabályellenes mivel te értesz mindenhez. Hisz ezt állampolgári kötelességednek érzed. Nekem továbbra is meg van a véleményem rólad és a hozzád hasonlókról, ha már neked is meg lehet rólam. A "melós" szót meg nem tudom miből szürted le.
  További jó fürkészést remélem neked busásan megéri.”
 • 4. qeu 2009. szeptember 21. 20:42
  „moderálva saját kérésre”
 • 3. Goldman 2009. szeptember 21. 17:07
  „Meg különben is! A melós azt csinálja amit mondanak neki. Nem őt kell okolni ezekért.”
 • 2. Tisztánlátó 2009. szeptember 21. 15:26
  „Tisztelt 1.!
  Az ilyen emberek a fejlődés fékei mint te! Csak a más munkájába, igazából azokéba keresi a hibát akik legalább dolgoznak. Kiváncsi lennék a te munkád dicső vagy szégyen fotóit hol lehet megtekinteni, ugyanis lehet, hogy ezek az emberek is kiváncsiak a tiédre.”
 • 1. qeu 2009. szeptember 21. 10:29
  „Tényleg ráfér az épületekre a felújítás és remélem tényleg szépek és jók is lesznek, de naponta arra járva egy-két dolog felmerült bennem:
  - Omlófélben lévő vakolatra, hogy lehet szigetelést feltenni - kitől tanulták -, mert ezt sikerült megcsinálni láttam. Miért nem verték le a vakolatot előtte ott ahol ez szükséges - nem tették meg minden helyen -?
  - Jó lenne, ha felújításról, minden nap készülne fotó, későbbiekben akár sikerként mutogatni lehetne, de baj esetén elő is lehet venni. Ez napi 1-2 percet venne igénybe.
  - Szülőként nem értettem, hogy december végén miért kell a tornatermet elviekben elkezdeni felújítani, hisz amit akarnak rajta csinálni, azt többnyire jó időben lehet - mint minden építőipari beruházást -, tehát át lehet ütemezni a beruházás ezen részét úgy, hogy mondjuk március 16-tól szeptember végig csinálják a tornatermet, ezzel biztosítva az iskolások tornaóráinak helyszinét télen, március közepétől szept végéig meg úgy is a pályán vannak zömével az órák, tehát senkit nem zavarnak? Ez csak szervezés kérdése lenne.
  - Szakmai munkát meg biztosan befolyásolja, hisz minden szülő tudja elhangzott a szülői értekezleten, hogy sok óra nem a szaktanteremben van megtarva. Ettől függetlenül bízom benne, a felújítás időszakát mind a diákok, mind a pedagógusok viszonylag kisebb keveredéssel átvészelik és tényleg nem megy jelentősen a szakmai munka rovárására. Ehhez sok-sok kitartást kívánok Nekik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrzik a katonák emlékét

Lengyel hadi sír megmentésén fáradozik a bogyoszlói Szalay Pál. Tovább olvasom