Kisalföld logö

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 20°C | 33°C Még több cikk.

Felszentelték az 1956-os hősök felújított sírjait Csornán

A városban egész napos programsorozattal emlékeztek az 1956-os eseményekre.
A helyi múzeum is nyitva volt és belépti díj nélkül várta a látogatókat. Délelőtt a Szent Antal-temetőben tartottak a csornaiak ünnepséget. Három, a forradalomban hősi halált halt helybeli felújított síremlékét szentelték fel újra. Hideg Lászlót Budapesten szovjet katonák ölték meg, Németh Károly és Kovács István a mosonmagyaróvári sortűz áldozatai lettek.
Az 1956-os hősök rokonsága is részt vett az ünnepségen.
Az 1956-os hősök rokonsága is részt vett az ünnepségen.

Az önkormányzat pályázati támogatással tetette rendbe sírjaikat. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester beszédében kifejtette: példát mutatnak ők hazaszeretetből, önfeláldozásból. „Ők az igazi csornai hősök, akikre joggal lehetünk büszkék, erőt meríthetünk hazafiasságukból, bátorságukból.

Fiatalok voltak, tele szabadságvággyal" – fogalmazott a polgármester. A sírokat Erlitz Anita református, Tubán József evangélikus lelkészek, illetve Fazakas Zoltán Márton premontrei apát áldották meg. Napközben vetélkedőt rendeztek a megyei és városi eseményekről és a forradalomhoz kapcsolódó rajzversenyt is értékelték.
Újabb testvértelepülések
Két újabb testvértelepülése lett Csornának. Az erdélyi Nyárádszereda és a felvidéki Nagymagyar önkormányzataival írtak alá megállapodást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A járdaépítés Kis-Csornán kezdődik

A járdaépítés Kis-Csornán kezdődik
Az önkormányzat idei költségvetésében keretet különítettek el járdafelújításra. Az összegből a… Tovább olvasom