Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Félidőben értékeltek a képviselők

A kapuvári képviselőket kérdeztük eredményeikről, terveikről, s beszéltek kudarcaikról is.
Bajácz Jenőné: – Megújult a Kertalja utca és a Zöldfa sor. Autóparkoló épült, telket alakítottunk ki, kerékpárutat tettünk rendbe. Működik a gartai templom toronyórája, szól a harangjáték és kész a megvilágítás. Célunk a városrész főterének szépítése, játszótér-felújítás, munkahelyteremtés és jó volna egy idősek nappali ellátását biztosító intézmény létrehozása.

Boldis Géza: – Az útépítéseket folytatni kell, probléma viszont a munkahelyteremtés, amiben nem érzek elég átütő erőt az önkormányzat részéről. Mint a pénzügyi bizottság elnöke, személyes sikerem is, hogy a város hitelállománya kezelhető mértékű, nincsenek likviditási problémák. A következő két évben az ipari park adottságait kell jobban kihasználnunk, intenzívebben keresnünk a beruházókat.
Boross János: – Az egészségügyi bizottság elnökeként sikernek értékelem, hogy működnek intézményeink, részt veszünk a kórházzal a minisztérium konszolidációs programjában. Híve vagyok annak, hogy a város kistérségi központ maradjon, társulással jött létre a háziorvosi ügyeleti rendszer és szerveződik a térségi társulás a szociális területen is.
Cserpes András: – Szilárd burkolatot kapott a Bem, a Petőfi, a József Attila, az Alsómező utca és a Hunyadi egy szakasza. Működnek intézményeink, a pénzügyi helyzetet kisebb hitellel egyensúlyban tartjuk. Kudarc a helyi üzemek bezárása, a munkanélküliség emelkedése, az adókiesés. Feladatunk a munkahelyteremtés, az idegenforgalom fejlesztése, a gyógyturizmus erősítése. Folytatjuk az útfelújításokat, játszóterek építését, és rendezni kell a MEDOSZ-pálya sorsát.

Cserpes Sándor: – Megvalósult a Mátyás király, az Újhíd utca felújítása, fejlesztettük az orvosi rendelőt. Öntésmajorban bővült a közvilágítás, elkészült a Béke téri járda és a templomfelújítás is befejeződött. Cél a Pacsirta utca évtizedes gondjának megoldása, a Pozsonyi és Honvéd utca rendbetétele. Rendezni kell a házhelyi iskola sorsát, a postához pedig parkolót kell építeni. Öntésen kezdődik a buszmegálló járdaszigetének kialakítása, az úthálózat fejlesztése, szükséges a művelődési ház felújítása. Mikósmajorban a villanyhálózat és az ivóvízrendszer korszerűsítése van soron, Kistölgyfán pedig a közvilágítás kiépítése.

Csiszár István: – Körzetemben egy utcát teljesen, egyet részben, padkaépítéssel sikerült rendbe tenni, egy pedig még hátravan. Szívesen intézem választóim személyes problémáit is, ha nem haladja meg hatáskörömet. Több lakost érintett a „Fehér ház" fűtése, ami idén megoldódott, mert leváltak a tüdőgondozóról.

Dr. Horváth Ferenc: – Szűkös a költségvetésünk. Emellett fejlesztésre kevés forrás jut, ezért eredmény, hogy helyenként felújításra is futotta. Pozitív az utak állapotának javítása, bár néhol a mennyiség a minőség rovására megy. Gond a munkahelyek megtartása, a munkáslétszám bővítése. Az önkormányzat érdekérvényesítő képessége nem megfelelő, erősebb lobbira lenne szükség. A jövőben a talpon maradás a lényeg.
Gál Imre: – Körzetemben sikerült a Cseresznye sort és a Szabadság utcát felújítani. Hasznosítani kell az üresen maradt iskolaépületet és folytatni az utak rendbetételét. Sajnos a munkahelyek szempontjából visszaesett a város, és a betelepülő Provertha sem a tervek szerint foglalkoztat. Függetlenként nem tetszik, hogy a várost érintő kérdésekben elsősorban a pártpolitika dönt.

Hámori György: – Az oktatási bizottság elnökeként eredménynek tartom, hogy a nehéz helyzet ellenére működnek intézményeink. Egyéni képviselőként a távhőszolgáltatás problémájának megoldását tartom a legfontosabbnak, 2006-ra egy mindenki által elfogadható javaslattal állunk elő. Hátravan még az Erzsébet királyné utca felújítása. A városban fontos a munkahelyteremtés, a turizmus fejlesztése, például a volt KRESZ-parkban a hétvégi házas telekkialakítás.
Kiss János nem kívánt élni a Kisalföld által felkínált lehetőséggel és nem beszélt tapasztalatairól, terveiről.

Kóczán Zoltán: – Fontos az ipari park benépesítése, ahol már kedvező a Provertha és a kisebb beruházók megjelenése. Ígértük a város frissítését, a belváros megújult, elkészült a városháza díszkivilágítása. Erősíteni kell a fürdővárosi jelleget, támogatni a strandot, a Hanság üdülőparkot. Folytatni kell az útfelújításokat és nem mondtunk le a Fő tér és a városháza környékének rehabilitációjáról sem.

Licskai László: – Új burkolatot kapott a Bocskai, a Veszkényi utca és rendbe tettük a Berg Gusztáv utcai járdát. Megoldottuk a lakótelepi orvosi rendelő akadálymentesítését, nagy lépéseket tettünk a termálvíz gyógyászati célú felhasználása felé, támogatjuk az üdülőparkot. Elkészült az edzőpálya megvilágítása, pihenőpadokat helyeztünk el a lakótelepen, közművesítettük az egykori KRESZ-parkot. A kézilabdapályára és játszótérre is ráférne a felújítás, szeretném megoldani a teniszpálya sorsát, segíteni az üdülőövezet építését, és az orvosi rendelő fűtését is korszerűsíteni kellene.

Magyar Attila: – Frakcióvezetőként elsődleges feladatom, hogy a tíztagú polgári frakció jól működjön. A választási megállapodásokat eleinte nem mindenki tartotta be, ezért a jobboldali egység nem is jöhetett létre, de két év alatt sikerült elérni a stabil működést. Számomra fontos, hogy a város turizmusát, turisztikai kommunikációját javítsuk. Kudarc, hogy nem sikerült elérnem egy Tourinform-iroda felállítását, illetve egy tájház kialakítását. Az alapvető célok, mint munkahelyteremtés, útfelújítás mellett fontosnak tartom a város turisztikai arculatának formálását.

Pintér Gábor: – Siker a gartai templom toronyórájának, a megvilágítás és a harangjáték megvalósítása. A volt MHSZ-épület tulajdonjogának megszerzése, a Bartók, a Wesselényi, illetve a Szent Katalin utca egy részének felújítása, az ipari parki elkerülőút és a közvilágítás kiépítése. Nevemhez fűződik a Sedes Sapiaentiae-ösztöndíj kidolgozása, a testületi ülések élő televíziós közvetítésének megoldása. Tervezzük a gartai templom és környékének rendbetételét, az artézi kút felújítását, a rendelő bővítését, telkek kialakítását, kerékpárút-építést és útfelújítást.

Varga Géza: – Voltak útjavítások, de többre lenne szükség, rendbe kellene tenni a játszótereket is és a járdákat. Rossz gazdaságpolitikának tartom, hogy a vagyonunkat eladjuk. Ezt fékezni kellene, de úgy tűnik, nem sikerül. Kifogásolom, hogy Kapuvár erején felül vállal a nem kötelező feladatokból és a fejlesztésekre emiatt nem jut. A térségi feladatokból is több teher hárul a városra, ami a vagyonunk rovására megy. Híve vagyok a vagyonátcsoportosításnak, ha komoly beruházásról van szó és anyagi forrásra van szükség, de a vagyonfelélést nem tudom elfogadni.

Varga Gyula: – Nem vagyok elégedett, mivel nem tudtunk egy mindent átfogó város- és gazdaságpolitikai programot elkészíteni. Vannak apró lépések, például az ipari parkban, de lassan haladunk és nem tudom, hogy a város befektetései mikor térülnek meg. Nem érzem elég hatékonynak az üdülőprogramot sem. A fejlesztési program kezelhetné a pénztelenséget, hiszen szegényedik a város. A gondokat ingatlaneladásokkal mérsékeljük, de nem látni, miként lehetne saját erőből úrrá lenni a helyzeten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a csecsemőhalál a Rábaközben

Az országos mutatóknál magasabb átlagéletkor, ugyanakkor népességfogyás és relatíve magas csecsemőhalandóság jellemzi Kapuvár és környékének népegészségügyi helyzetét. A legszomorúbb adat a város csecsemőhalandóságának statisztikája. Néhány éves kivétellel a megye legrosszabb mutatatóit produkálja a város. Tovább olvasom