Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Fejlesztik a közintézményeket

Mihályiban számos fejlesztés valósult meg a közelmúltban és újabb beruházásokat terveznek a település vezetői.
Nemrégiben dolgoztak szakemberek a faluházban, javították a nem aszfaltozott utakat, felújításra vár a sportöltöző és új játékokat vásárolnak az óvodába.

Pap Lajosné polgármester érdeklődésünkre elmondta: a faluház tetőzetét megyei pályázati támogatással tették rendbe, négymillió forintért. Nemrégiben a falu nem aszfaltozott útjain is elvégezték az állagmegóvó munkákat: a kavicsozást, murvázást. A Vásártér utcában pedig gázt vezetnek.

– A lakosság, az önkormányzat és a szolgáltató cég összefogásával valósulhat meg a beruházás, amire nagy szükség van. Az utcát főként fiatalok lakják és jelezték igényüket, mi pedig megpróbáltuk mielőbb megoldani a problémát – folytatta Pap Lajosné.

– Folyamatos Mihályiban a legkritikusabb járdaszakaszok felmérése és a hibákat igyekszünk kijavítani. Nemsokára iskolánkat is szakemberek veszik birtokba, orvosi szobát és szertárt alakítanak ki ott. Mindezt a kistérségi társuláson keresztül kapott fejlesztési támogatásból és az önkormányzat saját forrásaiból hajtjuk végre. Sikeresen pályáztunk nemrégiben a temetői ravatalozó felújítására, mely szerint három éven belül kell elvégeznünk a munkánkat.

Az önkormányzat szerette volna a hagyományos iskolai pünkösdi focitorna idejére rendbe tetetni a futballpálya melletti sportöltözőt, a beruházás azonban egyelőre várat magára. Ahogy a polgármester mondja: igazán ráférne a felújítás, korszerűsítés, de eddigi pályázataik eredménytelenek voltak. Nyertek viszont 200 ezer forintot az óvodai kültéri játékok fejlesztésére, és rövidesen a faluház berendezéseit is kicserélik. Pap Lajosné örömmel újságolta, hogy a közelmúltban öt fiatal család vásárolt telket, illetve házat a faluban, ezzel is nő a falu lélekszáma.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tipikus, a maga karakterét építő kisváros

Csornán pénteken a Szent István téren a Kmety-szobornál emlékeztek meg az 1849. június 13-án lezajlott Kmety György vezette győztes csornai csata 157. évfordulójáról, ahol Kovács Tamás, a Kmety Társaság elnöke mondott beszédet. Egyebek mellett kifejtette: történelmünket ismerni és nagyjainkat tisztelni nem üres frázisok, szólamok hangoztatásával, jelképek viselésével lehet. Tovább olvasom