Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Európai együttműködés a környezetért

Csorna - A Comenius-program keretében hét országból érkeztek pedagógusok Csornára. Iskoláik a környezetvédelemben működnek együtt. Hét országból érkezett, „comeniusos" küldöttséget fogadott a napokban a csornai Hunyadi-gimnázium. Tagjai pedagógusok, akik iskoláik környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködését koordinálják.
Szeőcsné Élő Katalin, a házigazda iskola tanára – a program csornai koordinátora – a Kisalföldnek elmondta: a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola egy 2007-es pályázaton nyert jogot a Comenius-programban való újabb részvételre. A litván, török, francia, belga, román, magyar és két spanyol iskola tanárai és diákjai a jövőben a környezetvédelem területén működnek együtt. A program mottója: hasznosítás, újrafeldolgozás és környezetvédelem.

– Most Csornán koordinátori megbeszélést tartunk a külföldi kollégákkal – jegyezte meg Szeőcsné Élő Katalin. – Egyeztetjük, hogy milyen feladataink lesznek, és ezekből melyik intézmény mit vállal.

A pedagógus hozzátette: az együttműködés részeként közös honlapot szerkesztenek és természetesen a diákok is utazhatnak a hét országba egy-egy találkozóra. Csornára most tizennyolcan érkeztek. Számukra a szakmai programokon kívül szerveztek kirándulásokat, bemutatják a magyar diákok életét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai kórház: Új igazgatói pályázatot írtak ki

Csorna - Konszolidálási programmal stabilizálja a kórház működését a csornai önkormányzat. Az… Tovább olvasom