Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Emlék Rábaközről

Harmadik alkalommal rendezték meg a csornai Széchenyi-iskolában a Képes vagyok rá! integráltan oktatott és nevelt sajátos nevelési igényű tanulók versenyét.

A csapatverseny ebben az évben a Rábaközi vigadalom címet kapta. A cél az volt, hogy a gyerekek játékos formában ismerjék meg a tájegységet. Bognár Amália, a verseny szervezője elmondta, hogy a megye iskoláiból (Mosonszentmiklós, Lébény, Mosonszolnok, Kapuvár, Nagycenk, Szany, Marcaltő, Győr, Csorna) jelentkezett tanulók a különböző termékek segítségével találkozhattak a rábaközi mesterségekkel és értékekkel.

Benszkiné Kiss Anikó gyógypedagógus szerint óriási jelentőségű, hogy olyan programok szerveződjenek az intézményekben, amelyek segítségével növelhető az érzékenység a sajátos nevelési igényű tanulók elfogadásával és társadalomba történő tudatos beillesztésükkel kapcsolatban. Többek között Ángyán Csilla csornai fazekas, népi iparművész, a bősárkányi Kollár Jenőné csuhéfonó, a bágyogszováti Udvardiné Angyal Amália mézeskalács-készítő hozzájárulásával a diákok haza is vihettek egy-egy emléket a Rábaközből.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tündérek és varázsló - Farsang Kapuváron a gartai óvodában -fotók

Nézze meg, hogyan farsangoztak az ovisok Gartán! Tovább olvasom