Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Elvette a pénzt, majd gyorsan lemondott

Csorna - A csornai szocialisták bejelentése szerint a kistérség egyik, a választások után kinevezett munkatársa sikkasztás gyanújába keveredett. A 92 ezer forintot már visszaadta, sőt, lemondott a csornai önkormányzat külső pénzügyi bizottsági tagságáról is.
Papp József országgyűlési és Papp Imre önkormányzati képviselők (MSZP) minapi sajtótájékoztatójukon elmondták: a politikai tisztogatás a csornai kistérségi társulás munkaszervezetét sem kerülhette el. Véleményük szerint kiváló munkatársak nem folytathatták munkájukat, mert az új vezetés általa megbízhatónak tartott embert helyezett el a munkaszervezetben.

– Tudomásunkra jutott, hogy az új munkatárs bűncselekmény gyanújába keveredett – fogalmaztak. Ezért Csorna fideszes polgármesterétől – aki egyben a kistérségi társulás elnöke is – azt kérdezik: vett-e el az említett dolgozó pénzt a kistérség kasszájából? Tettek-e feljelentést a rendőrségen? Ugyanezt a személyt a Fidesz az önkormányzat pénzügyi bizottságába is delegálta, ezért biztonságban érzi-e a város költségvetését? Meddig maradhat ez a munkatárs a pénzügyi bizottság tagja? Érez-e az ügyben a polgármester személyes felelősséget?

A szocialisták bejelentését Turi György polgármester megerősítette:
a kistérségi adminisztrátor valóban kivett némi készpénzt, 92 ezer forintot a munkaszervezet kasszájából, ám néhány napon belül azt hiánytalanul vissza is szolgáltatta. Ez ügyben az önkormányzat feljelentést tett a rendőrségen.

A polgármester válaszában hozzátette: a kérdéses munkatárs az ügy nyilvánosságra kerülése után azonnal benyújtotta felmondását, valamint lemondott külsős pénzügyi bizottsági tagságáról. Ő egyébként külsős tagként a költségvetés előkészítésében nem vett részt.

Turi György úgy véli, személyes felelősség nem terheli az ügyben, hiszen az említett munkatárs azonnal levonta tettének következményeit.
– Nem tudhattam, hogy munkatársam ilyen magatartást tanúsít, ezt előre senkiről nem szabad feltételezni. Személyügyi kérdésekbe nem kívánok belemerülni, hiszen az előző testületnek is voltak hibás döntései – mondta a polgármester. Annyit még hozzátett, semmiféle politikai tisztogatásról nem lehet szó, hiszen a szocialisták által emlegetett, eltávozott munkatársak mindegyike saját elhatározásából hagyta el a kistérség munkaszervezetét.

(A rendőrségtől kapott információk szerint nyomozás indult a fenti ügyben – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 4. sziszifusz 2008. március 02. 10:23
  „Kedves antibolsevikfröccs: egy fröccs meg egy elkenés=politika?!
  Csornai üdvözlettel.”
 • 3. Kapuvári 2008. március 01. 14:04
  „Na most fröcsöghetnek a bolsik!”
 • 2. sziszifusz 2008. március 01. 11:24
  „Ágyuval verébre aztán meg- hozzáértő válasz - "elvett némi kézpénzt"
  és különben is nem vett részt a költségvetés készítésében!
  Én tök hülye hétköznapi ember már csak nem érek fel a politika magasságába:
  - pitiáner az ügy - a költségvetést veszélyben látni eszembe nem jutott volna/ a politikus különös fajta /,
  -feltételezheti e polgármester / a politikus különös fajta /,hogy a költségvetést készítők akár egyetlen forinthoz is hozzájuthatnak
  közvetlen /amikor akár egyetlen ceruzát rágva akár csomagalópapirra is vethetik a költségvetés tervezetét/?!
  Ilyen amikor a politika mindent átjár.”
 • 1. Cseter János 2008. március 01. 08:56
  „No most bevetik az utcasarkon posztolókat és lesznek bravúros nyomozások is, nem csak trafipax és szondázás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a buszpályaudvart

Csorna - Hetvenmillió forintból újították fel a csornai autóbusz-pályaudvart. A beruházást a… Tovább olvasom