Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Elmaradt a karácsonyi vásár

Csorna - Vállalkozói érdeklődés híján idén elmarad Csornán az ünnepi kirakodóvásár. A szervező cég programokkal is készült, de két jelentkezővel inkább nem vágtak bele.
Csorna belvárosában idén elmaradt a karácsonyi vásár. A képviselő-testület ugyan úgy döntött, hogy a városháza előtti teret ingyen a szervező cég rendelkezésére bocsátja, a pavilonokat mégsem építették fel. A vásározók nem érdeklődtek.
Kovács Norbert, a vásárt szervező Szita és Társa Bt. munkatársa a Kisalföld érdeklődésére elmondta: két vállalkozó jelezte, hogy részt venne a vásáron, aztán időközben ők is visszaléptek.

– Hirdettük a lehetőséget és a helyi vállalkozókat is megkerestük, de sikertelenül – indokolta döntésüket Kovács Norbert. – Mindössze két jelentkező volt, később ők is visszaléptek. Sajnáljuk, mert mi készültünk. Terveztük színpad és rendezvénysátor felállítását, ahol folyamatosan műsorok szórakoztatták volna a közönséget, a vásárra látogatókat. Azt hiszem, a vállalkozók a gyengébb kereslet miatt nem jelezték részvételüket, inkább a nagyobb városokba igyekeznek.

A csornai főtéren a betlehem és esténként a díszkivilágítás jelzi a karácsonyt. Ünnepi vásár és szórakoztató rendezvények idén nem lesznek.

Kovács Norbert hozzátette: már tavaly is szerény volt az érdeklődés, de bíztak benne, hogy ebben az évben sikerül újítani. Példaként Ajkát hozta fel, ahol népszerű a vásár. Igaz, mint megjegyezte, ott a fellépőket a város önkormányzata fizeti. Hetente öt-hat műsor csábítja a vásárlókat.

– Jövőre kicsit előbb kezdjük a szervezést, egyeztetünk az önkormányzattal és reméljük, hogy eredményesebbek leszünk – fejtette ki a Szita és Társa Bt. munkatársa.

Olvasóink írták

  • 2. Joys 2007. december 12. 22:14
    „Várható volt az eredmény az eddigi évek tapasztalatai alapján. Eddig a város jó drágán adta a helyet a bódéknak, amihez műsor, zene, reklám nem járt.A nagy diszkivilágitáson kivűl semmi nem utalt a karácsonyi hangulatra.Pedig menyi mindent lehetne csinálni. A Premondtrei park nagy fenyőjét mint a város fáját feldisziteni, alatta műsorral szórakoztatni a gyerekeket.A város főterén karácsony térzene, a körforgalamak közepén fény füzérek,üdvözlő feliratok a városba érkezőknek.Városi Télapó apró ajándékok osztogatása a gyerekeknek stb stb.Mindjárt vonzóbb lenne a vátosközpont,és többen jönnéek be, akár vásárolni isa kirakottfaházakba.Persze, a városvezetését csak a bérleti dij beszedése érdekelte az évek során,az ünnepi hangulat nem igazán.Na de hát,ezeket választotta Csorna,ezt is kapta.”
  • 1. Jazz8 2007. december 12. 19:35
    „Nagyon sajnálom, hogy elmaradt! Állítólag igen magas a bérleti dijja a "faházaknak".”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítőket várunk

Kisalföld SMS: "T. Mindenki! Segítséget, összefogást kérek. A 10 éves csornai kisfiúnak gyűjtsünk… Tovább olvasom