Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Elindult a termelés a Provertha új beledi telephelyén

A vállalat összességében 7,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre négy év alatt, s nem feledkezik meg a munkavállalóiról sem. Az elmúlt másfél évben 420 millió forintot meghaladó összeggel emelték alkalmazottaik fizetését.
Új telephelyre költözött a beledi Provertha zrt. A központból a város szélén álló csarnokba helyezték át fokozatosan a termelést. 
 
A szerszámgépek, csatlakozóipari termékek, kábelkonfekciók fejlesztőjeként és gyártójaként jegyzett vállalat a beledi mellett Kapuváron és Sárváron működtet üzemet.
Megkezdte a működést új beledi telephelyén a Provertha zrt. A fejlesztések a gyártástechnológiát is érintik.
 
– Telephelyeinken mintegy 23 millió eurós, azaz átszámítva 7,5 milliárdos beruházást hajtunk végre – kezdte a cégvezető, Szalay Antal. Ebben az összegben javarészt a vállalat és a gyártástechnológia fejlesztése, ingatlanbővítés és az infrastruktúra kialakítása szerepel. A beruházások egy része már megvalósult. 
 
– A következő lépés az újonnan birtokba vett beledi csarnok bővítése lesz – tette hozzá a tervezés alatt álló beruházásról a cég első embere, akitől megtudtuk, a gyártást érintő változásokra is már jó előre felkészültek.
 
A Provertha a város szélén álló malom épületét és a mellette folyó Kis-Rába vízi energiáját is hasznosítja a jövőben. Szalay Antal elmondása szerint az ingatlant nagyjából négy-öt hónap múlva veszik birtokba. Kapuváron a következő, nagy léptékű beruházással a gyártástechnológiát fejlesztik majd. 
 
– Két éve van a cégeknek arra, hogy megszüntessék egy bizonyos kémiai elem, a „króm hat" használatát a gyártás során. A világon rajtunk kívül csupán négy olyan cég van, ami már enélkül dolgozik – hangsúlyozta a cégvezető.
Szalay Antal, a Provertha zrt. cégvezetője a gyártástechnológia korszerűsítését is tervezi.
Szalay Antal, a Provertha zrt. cégvezetője a gyártástechnológia korszerűsítését is tervezi.
A beledi csarnok korszerűsítésével egy teljesen új termelési egységet alakítottak ki. A bedolgozó munkatársakkal együtt majd 140 alkalmazott dolgozik Beleden, míg a Provertha zrt. három telephelyén összesen 840 embernek adnak munkát. A vállalatcsoport a cég fejlesztésén túl munkavállalóiról sem feledkezik meg.
 
– Tavaly és idén is 10–10 százalékos béremelést hajtottunk végre a társaságnál. Ez számokban kifejezve az elmúlt másfél évben 420 millió forintot meghaladó összeget jelent – emelte ki végül Szalay Antal a világpiacon is versenyképes cégről. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomás a hulladékudvarokon a Rábaközben

A tavasz az építkezések, felújítások, kertrendezések időszaka. Az ilyenkor felhalmozott építési és… Tovább olvasom