Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Elgázoltak egy nőt a zebrán Kapuváron

Elütöttek egy nőt Kapuvár belvárosában a 85-ös főúton a mozival szemben lévő gyalogosátkelőnél.
A gázolás nem sokkal kilenc óra után történt, értesüléseink szerint egy kapuvári férfi vezette a balesetet okozó autót.

A középkorú nőt a soproni kórházba szállították, információink szerint nem sérült súlyosan. 

Galéria! Fotók: Jerkó Gyula és Turbók Attila


A helyszínelés jelenleg is tart, a főúton félpályán halad a forgalom.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. alekinyo 2011. június 25. 10:08
  „Fekvőrendőrt a zebrák elé!!!”
 • 29. Star-Spangled 2011. június 14. 01:14
  „Igen,a zebra a hibas,mert ott van! Latom a Balkan elerte Kapuvart is!”
 • 28. rick_ 2011. június 09. 22:33
  „27.

  Az tök jó megoldás lett volna, ha mondjuk utána száguldasz és leszorítod, ő meg mondjuk felszalad a járdára és elgázol egy családot... Gondolkodj ember!”
 • 27. alekinyo 2011. június 09. 16:08
  „LTF 098 fekete Ford Mondeo kombi: ma fél 3-kor majdnem megismételted a tegnapi 2 balesetet ugyanott, ugyanúgy!! hova a qrva anyádba sietsz városon belül. ne tagadj semmit, láttalak, én dudáltam rád, ha egyedül ültem volna a kocsimban, utánad mentem volna és leszorítottalak volna...”
 • 26. profi10 2011. június 09. 15:55
  „20. hokiel 2011.06.09. 07:05
  "Én az engedélyező hatóság helyében kinyomoznám a tisztelt hozzászóló utólérhetőségét és tennék a ..... ellen"

  Ember, vedd már észre, hogy a kommunista módszereket 20 éve kivonták a forgalomból.
  Gondolom, te is ennek a kornak a csökevénye vagy!”
 • 25. profi10 2011. június 09. 15:49
  „Mindenkinek, aki a hivatalokat és az ügyintézőket védi!
  Hosszú évek óta tervezik a híd felújítását. Hogy készültek fel?
  A megvalósítás az első pillanattól nevetséges, sőt röhejes módon folyik.
  Egy hetet csúszott a kezdés, mert a busz nem tudott megfordulni.
  Az egy hetes csúszás nem volt indokolt, mert a busz most sem tud megfordulni.
  Hányadikos gyerek tudná kiszámolni, mekkora körív kell egy busznak?
  Vagy a környéken nincs senki, aki okosabb, mint egy ötödikes?
  Valóban, nem tudom, hogy folyik (vagy inkább nem folyik) az ilyen ügyek intézése.
  De azt tudom, hogy egy versenyhelyzetben lévő cégnél már nem dolgozna a felelős.
  A hivatalnokok visszaélnek a helyzetükkel, sajnos ez a tapasztalat.
  Hokiel!!!!
  Az én nevemet akarod tudni? Te miért bújsz álnév mögé?”
 • 24. Goldmund 2011. június 09. 08:59
  „12. anya81 2011.06.08. 20:11
  "Ez a gyalogátkelő akkor is veszélyes, ha nincs hídépítés, a társával együtt, amelyik a Spar előtt van.
  Minden reggel arra járunk az oviba a kislányommal, mindketten biciklivel. Általában 5-6 percet várakozunk, mire valaki végre nagy kegyesen megáll, és átenged."

  Ez egy teljesen korrektül megépített gyalogátkelőhely, a közepén (nagyon helyesen) még egy kis járdasziget is van a könnyebb átkelés érdekében. Aki itt 5-6 percet vár, az tényleg menjen el egy lámpás kereszteződésig.”
 • 23. vonalkód 2011. június 09. 08:30
  „kmmk

  Munkámból adódóan jártam már pár hivatalban, vettem részt ügyintézésben, láttam és szerintem rajtad kívül még sokan tudják, hogy megy ez nálunk.
  Sajnos az én adómból ők vakaródnak és nekem nem szolgáltatják azt amiért fizetik őket.
  Amikor bemész egy irodába és épp ki nem dobnak, néznek, hogy te mit is akarsz, mit zavarod a kávézásukat,
  hivatkoznak mindenre, hogy nincs meg az anyag egy része, még várni kell erre - arra.
  Sajnos nálunk még nincs egyablakos hivatali ügyintézés.”
 • 22. SzÁ 2011. június 09. 07:35
  „anya81:
  "tudod, a gyerekek szeretnek mindig egy adott útvonalon menni, amit már jól ismernek..."" Akkor miért nem az az adott útvonal? Csak a Spar előtt kellene elkerekezni attól a bizonyos zebrától, és már a lámpánál is vagytok.

  "Amúgy ha továbbkerekezek, akkor attól kell félnem, hogy a gyereket elsodorja egy kamion, mert olyan szuper keskeny a járda, hogy ha kicsit kimész a szélére, már félhetsz az autósoktól, a Gesztenye soron levő kis hídon pedig nem lehet áthajtani biciklivel, kint van a tábla (na jó, át is lehet tolni...)."
  Melyik járdára gondolsz? De miért kellene a gyereknek a járda szélén mennie? Ha jönnek is szembe, attól még nem a járda szélén kell balettozni. És igen,a kishídon nem lehet áttekerni, de át lehet tolni a kerékpárt, nem nagy dolog (én is át szoktam toni, pár pillanat az egész). Nem lenne megerőltető egyik gyerek és felnőtt számára sem.

  "Szóval túl sok lehetőségem nincs."
  Szóval, te magad is leírtad, hogy hány lehetőséged is van. Szerintem ebből azért már ki lehet választani a biztonságosabbat. Én inkább a lámpákig elkerekezem, de ott legalább tudom, hogy könnyebben átjutok. És a gyerekemmel is inkább arra kerekeznék.”
 • 21. kmmk 2011. június 09. 07:29
  „vonalkód,profi10

  Innen latszik, hogy fogalmatok sincs, hogyan mukodik ez. Utana kene nezni, hogy egy project az otlettol a megvalositasig, milyen es mennyi munka. Elarulom, rohadt sok. De persze a nagyokosok azok tudjak, hiszen ok csak aktatologatok, meg *** hivatalnokok. Nevetseges.”
 • 20. hokiel 2011. június 09. 07:05
  „11-hez
  Az a tisztelt hozzászóló, aki a .... hivatalnokokat alázza, esetleg ballagjon el a a tervezőhöz és kérdezze meg, hogy az új híd a tervezői asztalon miért lett 1 m-re keskenyebb, mint a valóságban? Ennek semmi köze a hivatali eljárásokhoz. Én az engedélyező hatóság helyében kinyomoznám a tisztelt hozzászóló utólérhetőségét és tennék a ..... ellen. Utálom, ha a névtelenség mögé bújva valaki azt hiszi, hogy " ő ül az ítélőknek székében". <moderálva..>”
 • 19. rick_ 2011. június 08. 22:55
  „14-15.

  Nem lenne mit visszavonnom attól, hogy a vártnál több hülyét látnék. Ugyanúgy áll az, hogy őket nevelő célzattal szénné büntetni ÉS jó időre kivonni a forgalomból a normális közlekedők közérzetét és biztonságát javítaná.

  Az, hogy egyre több szabályra és korlátozó eszközre kell duplán, triplán ráerősíteni nem vezet túl jóra. Egy sima jobbkezes kereszteződés lassan olyan megoldhatatlan feladattá válik, ahol mindenki a másikat vagy a "nagyokosokat" okolja, ha bamba módra megtöri az autóját.

  Igenis fontos, hogy a kifeszített szalag, a NE, a TILOS és a többiek súllyal bírjanak a közlekedő honpógár döntéseinél.”
 • 18. sorok_közt 2011. június 08. 21:54
  „bizonyára kapok a fejemre a véleményemért ( közlekedek autóval,kerékpárral, gyalog ):

  Tudom, hogy a "zebrán" történt gázolásokért nagy százalékban a gépkocsivezetők a felelősek. Azonban egy balesetnél (legalább) két fél van. Minden félnek meg kell tennie mindent a baleset elkerüléséért. A gépkocsivezetőnek is, a gyalogosnak is. Bármivel közlekedek is fő szempont, hogy meggyőződjek, hogy megkaptam-e az elsőbbségemet. Egy gyalogosnak kb 1 méter a "fékut"-ja. Elég sok ideje van korrigálni. Aki elsőbbsége tudatában lehajtott fejjel csak átsiet , az sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, mint aki fenntartással kel át az úttestem. (A téli balesetnél Pesten, amikor egy kb hatsávos uton haladt át a gyalogos a gyalogáthelyen, a videon jól látható, hogy lehajtott fejjel, lendületesen haladt, majd kb fél méterre az őt elütő járgány előtt eszmélt.) Naponta összetörhetném a kocsimat, ha nem várnám ki, hogy megkapom-e az elsőbbséget. Általában (nem mindig) lehet azt érzékelni. Persze vannak ennek korlátai, mert haladni kell, de azért valamennyire befolyásolhatjuk sorsunkat.És mielőtt "letetúznétek: lakott területen 50-nel -nem 30-cal! - kívül 90-100-zal és nem 70-nel vagy 130-cal közlekedek.
  Természetesen ezzel a véleménnyel nem a gépkocsivezetőt akarom felmenteni.”
 • 17. Lobbo71 2011. június 08. 21:48
  „Ki kellene állítani 2 rendőrt 1 hétre, mindenkit, aki nem engedi át a gyalogost, 30ezer Ft helyszíni bírságra megbüntetni. Egyből rend lenne, ráadásul befolyna pár millió a kasszába is.”
 • 16. anya81 2011. június 08. 21:40
  „Kedves SzÁ! Természetesen nem okoz gondot elkerekezni a lámpáig, és az sem okoz gondot, hogy előbb elinduljunk, egyébként meg nem azért megyünk arra, mert késésben vagyunk, hanem, tudod, a gyerekek szeretnek mindig egy adott útvonalon menni, amit már jól ismernek... Amúgy ha továbbkerekezek, akkor attól kell félnem, hogy a gyereket elsodorja egy kamion, mert olyan szuper keskeny a járda, hogy ha kicsit kimész a szélére, már félhetsz az autósoktól, a Gesztenye soron levő kis hídon pedig nem lehet áthajtani biciklivel, kint van a tábla (na jó, át is lehet tolni...). Szóval túl sok lehetőségem nincs.
  De elég szomorú, hogy a felelőtlen autósok miatt kell a bicikliseknek és a gyalogosoknak mindig kínlódni a zebrán átkeléssel. Én is vezetek és szívesen átengedem a gyalogost, vagy a biciklist a zebrán, mert tudom, hogy ha én állok ott, én is nagyon örülnék, ha jönne egy kedves autós, aki átenged. :)”
 • 15. lakó1 2011. június 08. 21:21
  „ja és a gps is arra viszi az idegeneket,própáld ki!”
 • 14. lakó1 2011. június 08. 21:17
  „Hé Rick!
  Állj ie egész nap és nézd meg,mit csinálnak - akkor asszem visszavonod az irományodat! Amúgy meg megfigyelheted,hogy hány autós hajt át és rá a kitett terelő táblára!! :-)”
 • 13. SzÁ 2011. június 08. 21:05
  „anya81:
  Az alatt az öt perc várakozás alatt simán elkerekezhettek a biztonságosabb jelzőlámpáig. Nem tart semeddig. Nem kötelező azon a baleset veszélyes zebrán közlekedni. (Másik jó tanács, előbb el kell indulni otthonról és akkor bővebben belefér elkerekezni a jelzőlámpáig.)”
 • 12. anya81 2011. június 08. 20:11
  „Ez a gyalogátkelő akkor is veszélyes, ha nincs hídépítés, a társával együtt, amelyik a Spar előtt van.
  Minden reggel arra járunk az oviba a kislányommal, mindketten biciklivel. Általában 5-6 percet várakozunk, mire valaki végre nagy kegyesen megáll, és átenged. De ez még mindig nem garancia arra, hogy a zebra másik feléhez érve szintén megáll valaki. Ma reggel például balról (Sopron felől) megálltak az autók, jobbról a belső sávban szintén megállt egy autós, a külső sávban viszont úgy húzott el egy hölgy, mintha mi sem történt volna. Hozzáteszem, mi akkor már javában a zebrán voltunk. Még jó, hogy a gyerekem szófogadó típus és szorosan mellettem tolta a kisbicót, mert ha egy kicsit szeleburdibb, akkor simán továbbmegy és elütik... Viszont a zebra közepén nem lehet megállni, ugyanis a bicikli nem fér el, csak ha keresztbe teszem. Remélem, most már végre meglátják a nagyokosok, hogy életveszélyes és tesznek valamit, vagy mégsem?”
 • 11. profi10 2011. június 08. 19:36
  „Az lenne a csoda, ha a híd a normális ütemben készülne.A <moderálva> hivatalnokok most majd elmennek nyaralni.
  Miért nem lehet soha felelőst találni, miért kell a maszatolást, a hülyeséget mindig elfogadni?
  Miért van mindenre kifogás, és miért van olyan felettes idióta, aki ezeket a suttyó dumákat elhiszi?
  Ez is egy jó alkalom lenne arra, hogy a tutyimutyi hivatalnokokat megtizedeljék, végkielégítés nélkül kirugják.
  Persze mint semminek, ennek sem lesz következménye, majd a hordógurításnál ott lesz az összes semmirekellő!”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos együttműködés a cukorgyárért?

A rábaközi cukorbizottság legutóbbi ülésén már felvidéki, dél-alföldi és Komárom megyei gazdák is… Tovább olvasom