Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Elégedettek és csalódottak

Vannak elégedettek és vannak csalódottak. Miként ez egy választás eredménye kapcsán lenni szokott. Természetesen Csornán is ki-ki a saját belátása, meggyőződése szerint értékeli a helyhatósági választás eredményét.
Ferenczi László (MSZP rábaközi szervezetek elnöke):
– Pozitívan értékeljük a választást, mivel a csornaiak olyan embert állítottak a polgármesteri posztra, aki most lehetőség szerint fejlesztési forrásokhoz juttathatja a várost és elindulhat a fejlődés. Ugyanakkor a képviselő-testület összetétele is kedvezőnek mondható. Remélhetőleg az együttműködési szándék domborodik ki a munka során, hisz nekünk ez volt a stratégiánk, és ez az elkövetkező időszakban, a testületi üléseken sem változik. Szeretnénk, ha egyszer és mindenkorra megszűnne a jobboldali ellenállás a különböző kezdeményezések kapcsán. Amennyiben a városért akarnak tenni, tegyenek. De ha egyetértéssel állnak fel az asztaltól az egyeztető tár gyalások után, akkor másnap ne vonják vissza az ígéretüket.

Dr. Gulyás Zoltán (Fidesz-MPP):
– A polgári összefogásban részt vevők számára csalódás ez az eredmény, hiszen több mandátumra számítottunk mind egyéniben, mind listán. Tehát Csornán is érvényesült az országos tendencia. Ezúttal azonban megvalósult a polgármesterünk nagy álma és kormányon is az ő pártja van. Ezért érdeklődéssel figyeljük Csorna mielőbbi fejlődését, amit most állítólag meg tudnak valósítani. Az általunk támogatott polgármesterjelölt esetében pedig ugyanaz történt, mint négy évvel ezelőtt: ismét elindult egy magát függetlennek valló jelölt, aki megosztotta a jobboldalt. Így aztán szinte ugyanolyan eredmény szü letett, mint 1998 őszén.

Dr. Számtartó Zoltán (Vidékért Egyesület):
– Elégedettek vagyunk az eredménnyel. Tudomásul kell venni, hogy a lakosság meglehetősen polarizálódott, de három jelöltünk így is bejutott az önkormányzatba. Ezt egy két éves egyesülettől mindenképpen eredménynek kell elkönyvelni. A képviselő-testületben is azokkal fogunk együttműködni, akik Csorna javára akarnak tevékenykedni. Koalícióról egyelőre nem született döntés, ha lehet, akkor egyik oldallal sem kívánjuk elkötelezni magunkat.

Abdai Imre (SZDSZ):
– Be kell látni, hogy nem volt igazán sikeres a szereplésünk. Úgy tűnik, Csornán nincs fogadókészség arra a higgadt, nyugodt politizálásra, amit az SZDSZ képvisel. Az elért eredményünkből ítélve veszítettünk a népszerűségünkből, aminek az okát természetesen vizsgálni kell. Viszont az erőviszonyokat ismerve a megalakuló képviselő-testület sikeres lehet, és a városnak most erre van a legnagyobb szüksége. A testületen belüli együtt működésről az MSZP-vel kezdünk tárgyalásokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülő magyarok

Teherautókkal és gyalog több ezren jöttek 1956. őszén. Az acsalagiak segítettek a… Tovább olvasom