Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Együtt gyalogol Rábapordány

Jó közösséget alkotnak a helyiek Rábapordányban.
 Ismerik egymást, tudnak egymás gondjairól, örömeiről. Gyakran találkoznak ugyanis községi rendezvényeken. A fiatal polgármester, Visy László hozza össze az embereket és építi a közösséget. Újabban például falugyaloglásra hívja az érdeklődőket.
 
– Az igaz, hogy a szervezésből a legnagyobb részt magam vállalom, de természetesen vannak, akik segítenek – mondta a Kisalföld érdeklődésére Visy László. – Egy közösség ugyanis akkor működik igazán jól, ha tagjai aktívan kiveszik részüket munkából és felelősséget vállalnak egy-egy részfeladatért. Szerencsések vagyunk, hiszen Rábapordányban tizenegy aktív civil szervezet van. Velük együtt fogjuk össze a helybelieket. A visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy jó úton haladunk. Persze, van még javítanivaló, de megvalósításra váró ötlet is – teszi hozzá a polgármester.
A civil szervezetek is aktívak Rábapordányban. A tűzoltók hagyományőrző disznóölést szerveztek például.
A civil szervezetek is aktívak Rábapordányban. A tűzoltók hagyományőrző disznóölést szerveztek például.

Rábapordányról tavaly nyáron írtuk meg, hogy rendszeresen tartanak utcabálokat, melyeken egyes településrészek lakói szórakoznak. Az év végén sem maradtak programok nélkül. Ünnepségeket tartottak az adventi vasárnapokon. A tűzoltó-egyesület hagyományőrző disznóölést szervezett, koncertezett náluk a Garabonciás együttes és beindították a mozit.

Január 14-én megemlékeznek a Don-kanyar hőseiről, februárban pedig Mackókiállítást rendeznek.
– Felnőtteket és gyerekeket egyaránt vártunk a filmvetítésekre. Négy nap alatt ötszáz nézőnk volt. Ezen felbuzdulva indítjuk el a Téli esték meséi sorozatunkat. Ezeken első körben hat diafilmet nézhetnek meg a kicsik. A felolvasást helyi felnőttek vállalták. Tárgyalunk egyébként egy céggel, amelyik mozgó moziként üzemeltetné a nemrégen felújított filmszínházunkat – sorolta a lehetőségeket Visy László.

– Esténként  sétálok. Hogy ne legyek egyedül, a falu közösségi oldalán közzétettem egy felhívást, hogy társakat várok. Mindennap gyalogolunk hat-nyolc kilométert, legutóbb már több mint húszan csatlakoztak. A polgárőrök vigyázzák a menetet. Beszélgetünk közügyekről,  magánügyekről, ráadásul az egészségünkért is sokat teszünk ezáltal – jegyezte meg a községvezető.

A közeljövőben a bálokra készülnek a pordányiak. Lesz polgárőr és iskolai, óvodai és nőnapi, de tartanak mulatságot a nótakörösök is. Január 14-én megemlékeznek a Don-kanyar hőseiről, februárban pedig Mackókiállítást rendeznek.

– Tavaly már próbálkoztunk, akkor kétszáz mackót állítottunk ki. Idén is várjuk a kiállításra felajánlott macikat, legyen az plüssből, porcelánból, üvegből vagy bármilyen anyagból – tette hozzá Visy László.

Elmondta, hogy 980-an élnek Rábapordányban. A közösségi megmozdulásokkal az a célja, hogy valamennyi korosztály számára lehetőséget biztosítson a kikapcsolódásra. „Úgy érzem, ez sikerül is, hiszen a kisgyerektől a legidősebbekig jönnek és együtt vannak. Ezt nagyon jó érzés látni" – véli a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán 2017-es áron vásárolhatja meg a 2018-as parkolóbérletet

Csornán 2017-es áron vásárolhatja meg a 2018-as parkolóbérletet
Figyeljen, a tavalyi bérlettel január 12-ig parkolhat a városban! Tovább olvasom