Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Csornán elkészült a szélerőmű alapja

Akár tavasszal is foroghat már a Csornán épülő szélerőmű kereke, ha az időjárás kegyes lesz a beruházókhoz. A cég ügyvezetője, Gasztonyi László tájékoztatta lapunkat.
Korábban beszámoltunk róla (Kisalföld, 2006. november 11.), hogy szélerőmű építését tervezik Csorna külterületén a Barbacsi út mentén. A beruházó a kisalföldi Presztízs-díjas, győri székhelyű Vill-Korr kft. Most viszont már arról kaptunk tájékoztatást, hogy befejeződött a létesítmény alapozása. A cég ügyvezetője, Gasztonyi László érdeklődésünkre elmondta: eredetileg idén szeptemberre tervezték a beruházás befejezését, de mivel az időjárás nem akadályozta a munkát, ezt a határidőt előbbre szeretnék hozni. Ha a német partnerrel meg tudnak egyezni és korábban leszállítja a szükséges elemeket – na meg az időjárás is kegyes lesz a kivitelezőkhöz –, akár már tavasszal is foroghat a szélkerék.

Gasztonyi László teljesítette két korábbi ígéretét is: nevezetesen azt, hogy cége egy csornai iskola részére szakképzési hozzájárulást fizet. A szerencsés intézmény a Csukás-szakközépiskola, melynek számlájára 400 ezer forintot utaltak át. Azonkívül a városközpont karácsony előtti feldíszítéséhez térítésmentesen rendelkezésre bocsátottak egy úgynevezett kosaras kocsit. Mindezek mellett továbbra is vállalják egy-két városi létesítmény díszkivilágításának tervezését és kivitelezését, szintén díjmentesen.

Az ügyvezetőtől megtudtuk még, hogy a másik szélerőművet Mosonszolnokon építik, a kivitelezési munkák ugyanott tartanak, mint Csornán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangsorolt feladatok

Terv bőven van, pénz annál kevesebb. Így az önkormányzatok is rangsorolni kényszerülnek idei… Tovább olvasom