Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Csornai vízi túrázók kerültek bajba a Rábán

Csornai vízi túrázók szenvedtek balesetet csütörtökön a Rábán. A fiatalok a Szentgotthárdhoz tartozó Jakabházánál borultak a vízbe, kettejüket a tűzoltók és a helybeli önkéntes vízi mentők segítették partra.
A szentgotthárdi rendőrőrs és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint hatan indultak túrára három kajakkal Körmend felé csütörtökön, nem sokkal déli tizenkét óra előtt. Jakabházánál azonban az emelkedő vízszinttel nem tudtak megbirkózni és az egyik kajak a folyó által szállított fahordaléknak ütközött. A csónak ennek következtében felborult, az evezősök a vízbe estek, szerencséjükre azonban az uszadékban megkapaszkodtak. A balesetet a parton, a közelben dolgozó traktoros is észrevette és azonnal segítségért indult. A körmendi hivatásos tűzoltók mellett a szentgotthárdi önkéntesek, a rendőrök és a helybeli vízi mentők is a bajbajutottak mentésére indultak.
A hordalékszigetbe kapaszkodó csornai túrázókra mentőmellényt adtak és kemény küzdelemmel a gyors és sebes sodrású Rábából a partra úsztatták őket. A másik négy fia-

tal a folyó jobb partjára evickélt, így ők „saját erőből" hagyták el a medret. Az ijedségen túl komoly baj, vagyis sérülés szerencsére nem történt Jakabházán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák húsból magyar bécsi szelet

Normalizálódik a piac, állítja több sertéstartó. A mostani 300 forint körüli felvásárlási árral… Tovább olvasom