Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Csornai városháza csúszással, kötbérrel

Európai uniós támogatással újították fel Csornán a városházát. Pénteken az átadóünnepséget is megtartották: 65,9 millió forintba került a tatarozás.

Ünnepélyesen is átadták pénteken Csornán a városháza felújított épületét. A beruházás összesen 65,9 millió forintba került, melyhez az Európai Unió adott támogatást, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 48,7 millió forintot.

A városházát 1981-ben építették, azóta a kötelező akadálymentesítésen kívül jelentős felújítás nem volt. Most kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot, korszerűsítették a fűtést. Szakemberek szerint ezután negyven százalékkal csökken az épület fűtési költsége. A főbejárathoz előtetőt építettek, a földszinti lapos tetőt alacsony hajlású magastetővel látták el. Ezzel a gyakori beázásokat szüntették meg. A földszinten a polgármesteri hivatal irattárát helyezik el, illetve termelői bolt nyílik. Az üzlet februártól várja a vásárlókat helyi őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók termékeivel. Az ígéret szerint kisebb árréssel egy kft. üzemelteti.

A városháza felújítását idén nyáron kezdte el a kivitelező.
A városháza felújítását idén nyáron kezdte el a kivitelező.

A kivitelezés idén júniusban kezdődött. Az eredeti határidő szeptember vége volt, de a felújítás elhúzódott. Emiatt a kivitelező vállalkozás kötbért fizetett az önkormányzatnak, 3,7 millió forintot. A projekt előkészítésére, a tervezésre, a közbeszerzési eljárásra összesen 3,5 millió forintot költöttek. A kivitelező 65,3 millió forintért vállalta a munkát, a műszaki ellenőr 550 ezer forintba került. A kötelező tájékoztatásra, hirdetőtáblára, sajtótájékoztatókra, a zárórendezvényre 204 ezer forintot biztosított a költségvetés.

A szalagot Turi György és a fejlesztési ügynökség munkatársai vágták át.
A szalagot Turi György és a fejlesztési ügynökség munkatársai vágták át.

Turi György polgármester az átadáson elmondta: a városháza felújítása része a belváros megújítását célzó koncepciónak. A volt községháza, a Széchenyi-iskola és a művelődési központ rekonstrukciója után újabb középület szépült meg Csornán.

Olvasóink írták

  • 2. Mono89 2010. december 04. 19:46
    „Elotte pl az utat kellett volna megcsinalni vagy hasaljanak el a nepek a latvanytol ez a szinvonalas varoskozpont uj epulet ocska ut:)
    Udv egy FARADI”
  • 1. tettes 2010. november 28. 17:04
    „Bennem van a hiba,ha mindig az jut az eszembe erről a képről,hogy miként jön,vagy megy be szépen egymás mellett egy mozgásában korlátozott házasságra vetemedő pár???!!!Szerintem ez úgy lenne az igazságos,ha a sérültet nem kellene elküldeni hátra,nagyon hátra!Egyedül lennék ezzel???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől a betegeké a kapuvári járóbeteg-központ

Péntek délután átadták a Kapuvári kistérségi járóbeteg-ellátó központot. A helyi kórház új… Tovább olvasom