Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Csornai testületi - A képviselő megintette a polgármestert

Csorna havi 941 ezer forintos szerződést köt a Molnár kft.-vel. Az önkormányzati munka nyilvánosságát biztosítja a cég ennek fejében.

A csornai képviselő-testület döntött: szerződést köt a város a nyilvános pályázat nyertesével. Az önkormányzat havonta közel egymillió forintért „vásárolta" meg az élő televíziós közvetítést, a tévés nyilatkozatok lehetőségét, az írott sajtóbeli megjelenést és a képújságoldalakat a Molnár kft.-től. A testületi ülésen a képviselők titkosan szavaztak, amire az elmúlt tíz évben biztosan nem volt példa. Turi György polgármester bejelentette: a közigazgatási hivatalhoz fordul a döntés miatt.A testületi ülésen Turi György elmondta: a pályázóval korábban egyeztettek és próbálták csökkenteni a díjat. Jelentős mértékben azonban nem sikerült, ezért a pénzügyi és városfejlesztési bizottság azt javasolta, írjanak ki új pályázatot. A polgármester hozzátette: a helyiek véleménye az, hogy ennyi pénzt a mostani helyzetben nem szabad elkölteni erre a célra. Módosító javaslata is volt, mely szerint írjanak ki új pályázatot külön a televíziós szolgáltatásra és külön az írott sajtóbeli megjelenésre.
Kiss Ottó (Fidesz–KDNP) azt állította: akikkel ők találkoznak a városban, éppen az ellenkező véleményen vannak és igénylik a tájékoztatást. Kenesei Gáborné (Korona Egyesület) alpolgármester úgy vélekedett, hogy ők sem a nyilvánosság ellen vannak. Ám a kialkudott összeget sokallják, ezért olcsóbb megoldást keresnének.

A képviselők titkosan szavaztak a nyilvánosságról. Felvételünkön Háncs Károly.
A képviselők titkosan szavaztak a nyilvánosságról. Felvételünkön Háncs Károly.


Háncs Károly (Fidesz–KDNP) kérte, hadd döntsenek titkos szavazással a kérdésről. Turi György úgy reagált, nem ért egyet a kéréssel, mert a képviselők vállalják döntésüket. Háncs Károly felvetéséhez csatlakozott még Bella Rudolf (Fidesz–KDNP) és Kiss Ottó is, így a képviselők urnához járultak.

Először arról határoztak, írjanak-e ki új pályázatot. A szavazatok összesítésénél kiderült: a tizenkét képviselő közül öten igennel, heten nemmel voksoltak. Turi György bejelentette: ő és négy frakciótársa igennel szavazott. Ezt egyenként ők is megerősítették. A következő kérdés az volt, elfogadják-e a Molnár kft.-vel kötendő szerződést. Háncs Károly ismét titkos szavazást kért, ahogy Bella Rudolf és Kiss Ottó is.
Turi György úgy reagált, nem ért egyet a kéréssel, mert a képviselők vállalják döntésüket.

A szerződés értelmében a helyi televízió
A szerződés értelmében a helyi televízió élőben közvetíti majd a testületi üléseket.A képviselők megint félrevonultak, majd megszületett az eredmény: heten úgy vélték, köttessen meg a havi 941 ezer forintos megállapodás, amit öten elleneztek. A polgármester ismét jelezte: ő nemmel szavazott és a négy „koronás" képviselő is így tett. Háncs Károly megjegyezte: ő is nemmel voksolt és kijelentette: amit a polgármester művel, az a titkos szavazás megcsúfolása, aminek következményei lesznek. Turi György kifejtette: nem ért egyet azzal, hogy titkosan szavaztak, szerinte erre nem lett volna lehetőség, ezért a közigazgatási hivatal állásfoglalását kéri.

Az ülés végén még kapcsolattartót is választott a testület. Úgy döntöttek, Háncs Károly képviselje a város ügyeit a Molnár kft.-nél.

Korábbi rövid hír - Csornai testületi - Titkosan szavaztak a nyilvánosságról

Titkos szavazással úgy döntöttek a képviselők, hogy az önkormányzat szerződést köt a Molnár kft.-vel.

Ülésezett hétfőn a csornai képviselő-testület. Elfogadták dr. Erdős István városi rendőrkapitány beszámolóját a rendőrség tavalyi munkájáról.

Tudomásul vették a Kapuvári Vízitársulat tájékoztatóját is a város közigazgatási területén végzett munkáról. A Kossuth Lajos Szakiskola igazgatója beszámolt az intézmény munkájáról, szintén elfogadták a képviselők.

Jóváhagyták az idei közbeszerzési tervet és szó volt a csapadék- és belvíz elvezetéssel kapcsolatos gondok megoldásáról is. A termálfejlesztés esetleges lehetőségei is napirenden voltak hétfőn.

Szakember vázolták a helyzetet egy új kút esetleges fúrásáról, illetve a fürdőbeli beruházásokról.

A testületi ülésen jelentést tett a kórház önkormányzati biztosa, pályázatot írtak ki a jegyző helyettesítéséről, és tárgyalták a nyilvánosságpályázatot is.

Titkos szavazással úgy döntöttek a képviselők, hogy az önkormányzat szerződést köt a Molnár kft.-vel. A testületi ülések élő tévés közvetítéséért, tévébeni nyilatkozatok lehetőségéért, képújság oldalakért közel egymillió forintot fizet ki az önkormányzat a cégnek havonta.

A titkos szavazás után Turi György polgármester megjegyezte: ő és a Korona Egyesület tagjai úgy szavaztak, hogy ne kötessék meg a szerződés. A polgármester azt javasolta, írjanak ki újabb pályázatot. Külön az írott sajtó és külön a televíziós szolgáltatásra. Ezt hét nemmel és öt igennel elvetették a képviselők.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Goldman 2011. március 30. 11:55
  „oltob: majd ha a járdán felbukfencezel és mész panaszkodni a PH-ba, hogy mi történt akkor ezt várd:
  Sajnáljuk, de nincs pénz a rendbetételre, másr költötte a tisztelt képviselő testület.
  Csak nem valami érdeked fűződik ahhoz, hogy ennyi pénzt dobjanak ki a semmibe?”
 • 35. oltob 2011. március 28. 16:03
  „Kapuvár honlapján a négy évvel ezelőtti szerződés olvasható!
  Kérlek arra válaszoljatok nekem, hogy négy évvel ezelőtt miért nem volt sok ugyan ennyi pénz csak egy havi újságra? Tehát nem tv-re meg újságra, hanem csak egy újságra?
  Erre várom a válaszaitokat. Akkor hol volt a Polgármester Úr? Válaszolok! Ugyan ott mint most. Annyi különbséggel, hogy akkor ő is támogatta. Négy éve nem volt ennél sem rosszabb sem jobb Csorna. Akkor mégis belefért.
  Egyébként más település akik hasonló kaliberű költségvetéssel gazdálkodnak mint Csorna, nem csinálnak ebből ekkora ügyet. Csak nálunk van ez!”
 • 34. merzsebet 2011. március 28. 11:12
  „oltob nézd meg a kapuvári honlapon mennyiét kötötték meg a szerződést.Nyilvános .Érdemes.A többi esemény ingyenes volt eddig is nem akarom felsorolni de a honlapjukról kimásolható.Ha neked van kábel hozzáférésed annak az árában /ami 2100-3900Ft /benne van mint "csatorna" a Rábaközi Televízió/helyi események,képújság/.Az is pofátlanság hogy a városában drágábban fog a ceruza,és tarynak van igaza a város le van gatyásodva .Magyarul nincs pénz.Az önkormányzati hírek/a fontosak/meg közérdek nem?”
 • 33. taryt 2011. március 28. 09:03
  „Kedves Oltob!
  Nem az a lényeg, hogy más települések mennyit fizetnek. Az a fontos, hogy a mi legatyásodott városunknak van-e erre pénze, vagy nincs. Persze, azt is érdemes lenne kutatni, hogy miért olyan fontos ez a szerződés, hogy minden áron meg kell kötni.”
 • 32. oltob 2011. március 27. 21:03
  „Akkor lássuk tisztán a TV-s sztorit!

  Igen, nagyon soknak tűnik ez a pénz. Kimondva rengetegnek. De a kemény valóság az, hogy ez az ár egy kedvezményes ár. Más településeken amelyeknek kb ugyan ekkora a vonzáskörzete, többet kérnek el havonta televízió, újság közvetítésért. Kapuvár idén kb ugyan ennyiért fogja meg kötni ugyan ezt az üzletet. Beled hasonlóképpen fog cselekedni. Polgármester úr emberségét és jóindulatú reális látásmódját csak az árnyékolja be, hogy néhány évvel ezelőtt teljesen simán egyhangúlag fogadta el az ő által irányított testület azt, hogy a Csornai Polgár havi közel egymillió forintos áron működjön. Akkor hol volt a tisztelt polgármester úr? Akkor miért nem visszakozott.

  Egyébként ennek a szerződésnek csak az egyik része az, hogy közvetíti a testületi üléseket. Ezen kívül minden városi rendezvényt, minden iskolai, óvodai, kulturális rendezvényt le fog adni mind a televízióban mind az újságban! Hangsúlyozom újból, hogy hiába tűnik soknak ez az ár, mindenhol hasonlóképpen alakul, sőt sok más településhez képest kedvezményesnek is mondható!

  Az a baj itt a Fórumon és az egész városban is, hogy mindig annak hisznek aki a legjobban kiabál. Pedig lehet, hogy nem mindig a hangoskodónak van igaza. Jelen esetben biztos nem!”
 • 31. Goldman 2011. március 27. 13:01
  „merzsebet: attól függ, hogyan kérdeznek.
  Ha úgy kérdezik, hogy jó dolognak tartja-e? akkor bólogatnak, mert egy garasukba sem kerül
  Ha viszont úgy kérdezik pl.: egyetért-e azzal, hogy ötvenmilkát költünk ilyen célra, holott a járdákra és az utakra nincs pénz akkor más tészta.
  Írtam levelet a polgármester úrnak és remélem emiatt sem szavazta meg ezt a közröhejes tv sztorit.
  Igen! Cirkusz kell, de nem így.”
 • 30. merzsebet 2011. március 27. 09:20
  „Goldman teljes mértékben igazat adok neked.A hétvégén szondáztatják a lakosokat "akoronások" a saját pénzükön.Remélem a telefonba nem fognak "bólogatni" a megkérdezettek.A titkos szavazás egy kabaré,de eltereli a figyelmet a kórház manuális osztályának megszüntetéséről .
  Cirkusz kell a népnek ha kenyeret nem is kap.!!!!
  Van az önkormányzatnak email címe miért nem irtok oda mint én./telefonkönyv/
  polgarmester@csorna.hu”
 • 29. Gyöngyi60 2011. március 27. 09:14
  „De kit érdekel ennyi pénzért ami az önkormányzati üléseken folyik? Meg kellett volna kérdezni a lakosságot is, kérik-e ennyiért. Szerintem nem nagy a nézettsége a csornai csatornának. Legfeljebb az iskolai, óvodai ünnepségek közvetítését nézik a szülők, rokonok.”
 • 28. szemi70 2011. március 26. 16:10
  „Hát szervezkedjünk !!!!!
  Én benne vagyok.”
 • 27. Goldman 2011. március 26. 10:37
  „Tudomásul kellene venni:
  1, az igény csak állítólagos (megyek az utcán találkozom valakivel, előhozok egy ilyen témát és a másik, hogy megszabaduljon már mindenre bólogatni fog)
  soha hivatalos helyre írásbeli észrevétel erre az igényre szerintem nem érkezett be.
  2, A molnár tv nézettsége hatalmas ebben az időszakban hiszen alapul véve: a lakosság x százalékánál van bekötve
  Saccra írom miért is:
  ebbőll dolgozik 20%
  éppen más dolga van: 10%
  nem jut eszébe e fontos esemény: 10 %
  szappanbuborék sorozat egyéb más tv műsort néz: 59 %
  aki nézi: 1%
  a kutyát nem érdekli ez az egész online: 99%
  Kíváncsi lennék, hogy a képújságot és a reklámokat hány ember nézi?
  Az önkormányzatot folyamatosan fejős tehénnek nézni és a sajtárban megmaradt tejet mohón meginni, az megy.”
 • 26. szemi70 2011. március 25. 11:51
  „Ja !!
  és véleményem azé´ csak lehet !!??”
 • 25. szemi70 2011. március 25. 11:48
  „Jerry !
  Itt élek,elég régóta !!
  Úgy látszik, Te,nem értettél meg !!!
  Hiába akarna,valaki is tenni itt valamit a többség csak legyint "úgy sem változik semmi"!
  Ha így állnak hozzá,akkor egyék-igyák amit a nyakukba vettek !
  Aztán nyugodtan hőböröghetnek tovább,a kocsmába.
  Van itt lóvé dögivel !
  Röhej,ez akkor is !!”
 • 24. Dobogókö[LL] 2011. március 25. 11:18
  „Most akkor arra költ ilyen jelentős összeget a város, hogy láthassuk amint a képviselők éppen titkosan szavaznak? Közben a utcákon lyuk hátán lyuk, a kórház tönkremegy. Mondanám, hogy ez röhejes, de nem az. Rosszabb annál.”
 • 23. ValóSág 2011. március 25. 05:54
  „Senki nem tudja Csornán, hogy a Fidesz jelöltje nem Turigyörgy? Őt a jobbik, meg az emeszpé jelölte, választotta meg.”
 • 22. LAZA 2011. március 24. 13:46
  „13.
  fidesznyikeknek kultúrális szinten legyen az etalon:Schmitt puli4”
 • 21. Jerry 2011. március 24. 09:15
  „szemi70,hol élsz?Itt látod, még a párt sem tudja lemondatnia saját listán bejuttatott emberét sem,akkor hogy akarod te lemondatnia megválasztott, népakarat,meg fülkeforradalom útján benyomott pártkatonákat vissza hívni?Ezt a békát le kel nyelni a narancsos forradalom híveinek.Megválasztották őket, hát viseljék a következményeket, mig azok ott röhögnek majd a bársonyszékből az emeleti ablakból.Ezen akkor kellett volna gondolkodni,mikor a választások idején az X-eket húzkodták.Ott volt lehetőség,és nem csak a fidesz, de "népnek" ez kellett.Tényleg ez kellett? Hát megkapták, megkaptuk, köszönet érte, fülkeforradalmárok.Most mehettek az utcára, utcaforradalmárok nem csak x-elni,de követ dobálni is.Másra lehetőség úgy sem lesz, azt elszavaztátok”
 • 20. szemi70 2011. március 24. 00:31
  „Röhej az egész !!!!!!!!!
  Az a baj,hogy itt írogatunk,dobáljuk(ják) egymásnak a szavakat,de valójában nem teszünk SEMMIT !!!
  Pedig már régen ott kellene állnunk a Városháza előtt !! Követelve,hogy azt tegyék amiért oda ültettük őket !!!
  Ha erre nem hajlandóak,akkor húzzanak haza,vagy ahová akarnak !!!!!!!! Eddig még semmi értékelhetőt nem tettek !
  Megjegyezném,csak úgy mellékesen : ha Én a munkahelyemen nem végzem a dolgomat az elvárások szerint,lopok,csalok,hazudok és kárt okozok. AZONNAL ELBOCSÁJTANAK !!!!!!
  Egyébként,az MSZP lemondásra szólította fel a képviselőjét !
  Vajon miért ??”
 • 19. trabantal 2011. március 23. 19:24
  „adalék: http://molnarferenc.hu/”
 • 18. Goldman 2011. március 23. 19:17
  „Na, most akkor kezdünk a fészbúkon szervezkedni mint a líbiaiak meg a többiek vagy nem?

  Le kell ezeket mondatni, legalábbis érvényteleníteni a szavazást és megszavaztatni, hogy társadalmi munkában kötelező jelleggel szeretett és imádott városlakó társaiért ingyen és online közvetítsen mindent a szolgáltató.”
 • 17. sziszifusz 2011. március 23. 18:42
  „Ha,ha,ha!Nevetséges!A kapuvári is- nevetségesen túl -felháborító a műsorkészítő magatartása./Pl. eleddig Csorna szabotálása/”
36 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP lemondatná csornai képviselőjét

Lemondásra szólította fel Balogh Csaba csornai szocialista önkormányzati képviselőt a Magyar… Tovább olvasom