Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Csornai képviselőjelöltek

A Fidesz közleményben ismertette a városban az októberi helyhatósági választásokon induló jelöltjei névsorát.

A csoport azt ígéri, hogy győzelmük esetén négy év múlva Csorna olyan hely lesz, ahol idős és fiatal egyaránt úgy érzi majd: jó élni a településen.
A párt a KDNP-vel közösen ajánlja a jelölteket a választók bizalmába: Gyopáros Alpár a polgármesterjelöltjük, Póczik János, Szőllősiné Kocsis Zsuzsanna, Knapp József, dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Háncs Károly, Major András, Kiss Ottó és Bella Rudolf pedig képviselőjelöltjeik.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. sziszifusz 2010. augusztus 19. 15:21
  „Huncut dolog a humor és a morál.És ha majd a mellény a feladathoz lesz méretes -az lesz ám a vicces!Meg erkölcsös.”
 • 57. Huncutkajutka 2010. augusztus 19. 11:42
  „49.

  Képzeld, Sziszifusz hallottam, hogy a Fidesz nevében gyűjtik a kopogtatókat! Vicces emberek, izgi választás lesz! Mintha erkölcstelen lenne: mindent a győzelemért!”
 • 56. hajracsorna 2010. augusztus 19. 10:45
  „54-55.

  Nana! Ez már olyan barátság-szerű elköszönés. Hi-hi-hi!

  Látjátok, így kellene "fent" is. (Jobboldali) összefogással, nem pedig a jobboldal megosztásával.

  Hajrá FIDESZ-KDNP!”
 • 55. rick_ 2010. augusztus 19. 09:07
  „Neked is, és jó hétvégét! :)”
 • 54. praetorianus 2010. augusztus 19. 08:42
  „Nem vitatom el, Rick:) Szép napot!”
 • 53. rick_ 2010. augusztus 19. 06:55
  „Praetorianus

  "Megoldás lehet, hogy időközben újraalakult a csoport."

  Ez volna az a mondatom, amire utalsz, gondolom. Olvasd el még egyszer. Ha szükséges, akkor ezután is még párszor. Rá fogsz jönni, hogy túlbonyolítottad a dolgot, és az állításokról, tényekről és következményről tartott kiselőadásod (bár rendkívül érdekfeszítő és egyébként alapvetően helytálló is) nem passzol a jelen helyzethez.

  Azt pontosan leírtam, hogy mit éreztem rám nézve sértőnek, nem kell az általános szabályokkal takaróznod. Természetesen nem én döntöm el, hogy kinek és mikor KELL elnézést kérnie, azt a vélemény nyilvánítási jogot viszont remélem nem vitatod el tőlem, hogy amennyiben valamit rám nézve sértőnek érzek, akkor azt szóvá tegyem?”
 • 52. praetorianus 2010. augusztus 18. 23:16
  „Még mindig neked, Rick!
  Nézz utána, hogy mik az emberi érintkezés elemi szabályai. Rá fogsz jönni, hogy én azt végig betartottam. Nem anyáztam senkit, nem akartam senkit fellógatni. Pusztán csak véleményem volt.
  Akkor lenne kommunikációs fordulat, ha ezt az elvet nyilatkoznám, és közben a családododat tárgyalnám ki, vagy éppen rágalmaznám, például.
  Különben meg ki vagy te, hogy eldöntöd, kinek, és mikor kell elnézést kérnie?”
 • 51. praetorianus 2010. augusztus 18. 22:56
  „Kedves Rick! Tudtam, hogy most már azzal fogsz jönni, hogy biztosan nincs alapszervezet (korábban volt más álláspontod is). Én utálom a konformitást! Nem helyes, ha van egy állításom, amihez mereven ragaszkodom, és az érvelésemet változtatom az adott körülményekhez, hogy az igazságom maradhasson. Vannak tények (premisszák), melyek eredményezik a következményt (konklúziót). Soha nem szabad az eredmény érdekében a tényeken változtatni! No de nem ez a lényeg. A szabályok mindig az erkölcsbe nyúlnak vissza. Érvelhetünk mi azzal, hogy nincs alapszervezet Csornán, ezért más utat kell választani. A lényeg az - különösen egy konzervatív párt esetében - hogy megfeleljen egy általános erkölcsi nívónak. Ha egy párt Csornán polgármester-jelöltet akar állítani - különösen, ha az nem csornai gyökerű - minimális elvárás, hogy a csornai csoporttal véleményezteti. Erkölcstelen, ha praktikus okokból ezt az erkölcsi elvárást elkerüli, majd a "kellemetlen helyzet" elmúltával hirtelen mégis csak - a csornaiak akaratával egyezően:)) - csoportot csinál.”
 • 50. rick_ 2010. augusztus 18. 08:29
  „48.

  Igen, ez arra a szervezetre vonatkozik, amelyik működik. De az alapszabály rendezi a megszűnt alapszervezetek illetve az alapszervezettel nem rendelkező települések esetében is a jelöltállítás és döntéshozatal rendjét. Legalábbis amennyire én látom, bár én nem jogász vagyok. :) Elmaradt az elnézéskérésed is. Nyugtázhatom akkor úgy, hogy az "emberi érintkezés elemi szabályainak betartása" nem alapelv nálad, hanem kommunikációs fordulat? Ahogy a szokásos sejtelmes negatív sugalmazás is a hozzászólásaid végén.

  49.

  Kivárnak... vagy feladták... :)”
 • 49. sziszifusz 2010. augusztus 18. 06:53
  „Ugye ebbe nem illik beleszólni?
  Kevésbé fontos - ismeri valaki az MSZP v. más nem fidesz és nem polgári kör -jelöltjeit?
  Miközben a FIDESZ már végigjárta a kopogtató sugárutat!”
 • 48. praetorianus 2010. augusztus 18. 01:10
  „Kedves Rick! Valóban elmaradt a válaszom, amit most pótolok. A Fidesz Polgári Szövetség Alapszabálya 94.§ b) bekezdése értelmében a helyi szervezet közgyűlése a helyi szervezet elnökségének előterjesztése alapján javaslatot tesz az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottságnak a Szövetség polgármester-jelöltjének személyére. c) bekezdés: a helyi szervezet elnöksége és a Szövetség tagjai sorából kikerülő polgármester-jelölt közös javaslata alapján dönt az önkormányzati választásokon a Szövetség által indítandó és támogatandó jelöltek személyéről és a Szövetség által támogatandó jelöltlistán szereplő képviselőjelöltek személyéről és sorrendjéről. Ez ugye egy eljárásjogi feltétel, melynek teljesülnie kell.
  Tudomásom szerint a csornai Fidesz-jelölteket önmagukon kívül senki sem javasolta!
  Mi történik Csornán?? Egyesek azt hiszik, itt mindent lehet????”
 • 47. rick_ 2010. augusztus 17. 15:50
  „46.

  Olyan szimpatikusnak, kulturáltnak és őszintének tűnt a válaszod első fele!
  Sajna aztán a kérdésemre adott válasz helyett jött a sejtelmesen burkolt vádaskodás és a végére megint a már szokásos diktatúrázás...

  "Vagy nem kéne? Tudsz valamit? Veszélybe kerülhet az állásom, ezért tanácsoltad?"

  Dehogy. S bevallom sért is ez a feltételezés. Ha igazán fontosak az emberi érintkezés elemi szabályai, akkor talán majd elnézést kérsz érte. Azért bátorítottalak, mert úgy érzékeltem, hogy "olyan ember vagy, aki szeret politizálni", kritikus, van véleménye, tisztában van a demokrácia alapintézményével, képes kulturáltan és intelligensen fogalmazni. De ha nem akarsz, hát ne indulj. Marad akkor a Gyopi.

  Senki nem állította, hogy egy demokratikus szavazás során mindig garantáltan jó döntések születnek.”
 • 46. praetorianus 2010. augusztus 17. 15:28
  „Ricknek. Én olyan ember vagyok, aki szeret politizálni, de nem akar politikus lenni. Ezért az emberi érintkezés elemi szabályait betartva kritizálok. Akár a FIDESZT, akár bármely más pártot. Ez alkotmányos jogom (szerintem az új alkotmány szerint is jogom marad). Sőt! OV bátorított erre, mikor azt mondta, hogy kritikusan szavazzunk. Nézzük meg, mit műveltek a szocik nyolc évig, és úgy döntsünk a szavazófülkében (egyébként mélységesen egyetértek vele). Úri kedvem szerint most éppen a FIDESZT kritizálom. Bátran. Vagy nem kéne? Tudsz valamit? Veszélybe kerülhet az állásom, ezért tanácsoltad? Én nem hiszek neked.
  Ha már a "politikusi pályakezdésemnél" tartunk, a közelmúlt történései eléggé visszariasztanának. Ha esetleg népszerű jelölt lennék - lásd Dr. Turi György - tartanék tőle, hogy esetleg nem az állás ajánlattal kezdenék, hanem a családom gyalázásával. Köszönöm szépen, ebből nem kérek. Egyébként annyi történelmi adalékot megosztok veled, hogy a szavazás lehetősége, mint tény, nem bizonyítéka a demokráciának. Vörös terroristákat, fasiszákat, kádárista nómenklatúrát is igazolt már szavazófülke.”
 • 45. rick_ 2010. augusztus 17. 14:50
  „praetorianus

  Nem tudom, hogy újjáalakult e a csoport, de az aktivisták dolgoznak ez biztos. Számomra ennyi is elég, ha többet szeretnél tudni, keresd őket. A 38. hsz-ben megfogalmazott aggályaidat pontosan mire alapozod? A http://fidesz.hu/index.php?Cikk=44108 linkről letölthető a Fidesz alapszabálya, tedd meg kérlek, hogy segítesz és megmutatod, hogy miért alapszabály ellenesen járt el a párt. Köszi előre is.

  Természetesen elfogadom, és tiszteletben tartom, hogy nem értesz egyet a jelölésekkel és egyáltalán a Fidesz által képviselt politikával. Mivel álláspontodnak mind itt a fórumon, mind pedig a szavazófülkében nyomatékot is adhatsz, kissé túlzónak érzem, hogy diktatúrát és állampárti rendszert vizionálsz.

  Nyilván értem, hogy mivel a Fidesz a leginkább esélyes megnyerni a választásokat, ezért leginkább arra fókuszálsz, hogy ők mit tesznek. Bátorítanálak, hogy ha nem értesz egyet velük, akkor ne is velük foglalkozz inkább, hanem azokkal, akikkel egyet tudsz érteni, akik számodra szimpatikusak. Ha meg nem találsz ilyet, ne szomorkodj, te magad is elmondhatod mit szeretnél Csornán, s ha sokaknak szimpatikus és hiteles, az, amit felvázolsz, akkor esélyed is lehet. A fenébe, Gyopi ide vagy oda, ha igazán jó vagy, még én is rád fogok szavazni!”
 • 44. praetorianus 2010. augusztus 17. 14:12
  „Kedves Kisangyalom! Teljesen egyetértek veled, abban, hogy az országgyűlési képviselőnk a parlamentben államtitkárokkal és miniszterekkel tárgyalva lobbizzon Csorna városáért. Talán ez volt a legfontosabb ok, amiért odajuttattuk. Ebből következően ez kötelessége is, jó csornaiként (bizonyára ezt is teszi, hiszen alig van ideje Csornán tartózkodni). No de lássuk be! Egy tisztességes asztalos vállalkozó, még ha inasai is vannak, nem tud mégegy - legalább nyolc órás - kovács munkkakört bevállalni úgy, hogy mindkét helyen 100%-osan helyt álljon! A Gyopi lobbizzon a parlamentben, a város irányítását meg hagyja olyan személyre, aki kizárólag ezt a feladatot látja el. Ez az igazi harmónia!
  A FIDESZ csoportban pedig, ha egy belső erő meg tudja akadályozni a tagfelvételt, és az elnökség munkáját, mivel más az elképzelése, azt a demokráciában úgy hívjuk, hogy többség. Ilyenkor nem az a feladata a helyi vezetésnek, hogy segítséget kérjen a nagytestvértől, hanem vagy ellátja kisebbségben a feladatát, vagy lemond. 56´-ban Kádárék azt mondták: nem vagyunk kisebbségben, hanem bomlasztó elemek akadályozzák a szocializmus építését. Mivel többen vannak, nem lemondunk, hanem hívunk egy "kis" külső orosz segítséget...”
 • 43. sziszifusz 2010. augusztus 17. 11:56
  „Lásd a pápai elkerülőt-néha kísérőt kell felkérni-ne egyedül kerüljek!Aztán meg mi lenne,ha minden település fidesz vezetés alatt kerülne előnybe?”
 • 42. Kisangyalom 2010. augusztus 17. 10:37
  „A Fidesz azt bírálta a szocikban, hogy szocialista kormány révén fideszes önkormányzatok nem kapnak egy vasat sem. Szerinted miért nem épült meg az elkerülő? Mert Molnár Csabának bögyében volt a fideszes városvezetés! Na, most ilyen nem lesz!Szerinted egy országgyűlési képviselő, aki választókerületi elnök és példátlan módon időközi választást nyer a Fidesz színeiben, nem tudja újjáSZERVEZNI a Fidesz csoportot, mert megszűnt a tagsága? Ez kicsit furcsa, nem? Szerintem ebben a szituációban ő az illetékes!A csoport szerintem nem azért oszlott fel, mert nem támogatták volna Gyopárost, hanem azért mert egyesek kihasználták, hogy a Fidesz-csoportban ülnek és azt gondolták, hogy ez már feljogosítja őket arra, hogy magukat tegyék a vezetőségbe. Tudod, én is kitessékeltem volna azokat, akik az én nevemben jönnek, majd pedig hátbatámadnak!
  Azzal, hogy a polgármester egy személyben a képviselő, és a Parlamantben van lehetősége arra, hogy felkeresse az államtitkárokat és a minisztereket számtalan előnyhöz és fejlesztési forráshoz tudja juttatni a várost és a körzetét!Csornának egyáltalán nem lesz hátrányára, ha egy fiatal ambíciózus polgármestere lesz, aki tudja, hogy a nagypolitikában melyik ajtón kell kopogtatni!
  HAJRÁ GYOPÁROS, HAJRÁ FIDESZ!”
 • 41. praetorianus 2010. augusztus 17. 09:44
  „Kedves Rick! Ha jók az infóid, és újjáalakult a csoport, akkor olyan nagy a hírzárlat körülötte, hogy inkább nevezném titkos társaságnak. Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy egy csornai szintű városnak, melynek ha éppen nincs is, rövidesen lesz csoportja, úgy illene, hogy legalább a helyi csoport véleményét meghallgatják a jelöltekről. Ez egy HELYhatósági választás! Tudom, hogy idealista a véleményem, hiszen pont azért kellett a csoportot feloszlatni, mert nem volt biztos, hogy Gyopit támogatnák polgármester jelöltnek. Számomra összeegyeztethetetlen az az elv, hogy egy párton belüli totális diktatúrával kívánja a FIDESZ biztosítani a párt erejét ahhoz, hogy demokratikus országot építsen. A két elv üti egymást.
  Véleményed második felére: a demokrácia a többszínűséget is jelenti. Ha elindulunk azon az úton, hogy az "egy csapatban focizók" okán az a jó, ha mindenhova "egy csapatban focizók"-at kell juttatnunk, akkor pillanatokon belül eljutunk a demokrácia legnagyobb ellenpólusához, az állampárthoz, mely állami, önkormányzati szinten konkurrencia nélküli. Ezt én nem akarom.”
 • 40. rick_ 2010. augusztus 17. 09:24
  „38.

  Megoldás lehet, hogy időközben újraalakult a csoport.
  Egyébként sem minden településen működik Fidesz csoport, ahol jelölt indul. Nyilván a választókerületi szinten vagy megyei szinten kezelik a kérdéseket ilyen esetben.

  Az érvelést nem kell kiforgatni. Pénz nem automatikusan lesz attól, hogy kormánypárti a polgármester. Attól lehet, ha jól együtt tud működni a kormányzati és önkormányzati szint. Ehhez nem FELTÉTLENÜL kell kormánypárti polgármester, de nagyobb a valószínűsége a jó együttműködésnek, ha egy csapatban focizók dolgoznak együtt.”
 • 39. sziszifusz 2010. augusztus 17. 07:39
  „Nem vagy egy kicsikét maximalista?Hova gondolsz?/Logika,értelem,alapszabály - forradalmi időkben nem számít,nem tudtad?/Fura egy praetorianus vagy!Gyanus!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntetik a nyomvályúkat, felújítják a burkolatot

Ideg- és autószaggató ma már a csornai belvárosi közlekedés. Tovább olvasom