Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Csökkenő megtakarítások a vagyonnyilatkozatokban

A határidőre beadott kapuvári képviselői vagyonnyilatkozatok csak kismértékű változásokat tartalmaznak.

Ahogy a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén elhangzott, a plénum minden tagja határidőre benyújtotta idei esedékes vagyonnyilatkozatát. A papírok alapján elmondható, a helyi politikusok vagyonában nagy mozgások nem történtek, néhány esetben nőttek a hitelek, néhol csökkentek vagy eltűntek a megtakarítások a tavalyi vagy két évvel ezelőtti adatokhoz képest.

A képviselő-testület létszámának csökkenése mellett több új képviselővel is találkozhatunk a testületben. Így Csákány Annamária (Jobbik) egy 54 négyzetméteres társasházi lakást és a GYSEV Zrt.-nél végzett alkalmazotti státust írt nyilatkozatába. Utóbbi beosztásában 160 ezer forint bruttó fizetést regisztrált, ami mellé 4,2 millió forintos banki tartozást jelzett. Ugyancsak újoncként tett nyilatkozatot Császár Vajk (Fidesz–KDNP) is, aki egy 73 négyzetméteres társasházi lakás héttizedét birtokolja egy Mazda személygépkocsi mellett. Töltőállomás-kezelőként 89,5 ezer forintos fizetést kap, félmilliós biztosítása van és 160 ezres lakáskassza-megtakarítása. Mindezek mellett 47 ezer svájci frank adóssága is van egy bank felé. Gábor Tamás (MSZP) már nem újonc a testületben, vagyonnyilatkozatában egy kapuvári 67 négyzetméteres lakás felének tulajdonjogát jegyezte, tulajdonában van egy 20 négyzetméteres garázs, egy 926 négyzetméteres höveji szántó és egy 1686 négyzetméteres szárföldi telek negyede. Nyugdíjasként 157 ezres nyugdíja és egy Skoda Fabiája van, ezek mellett egymilliót tart takarékban. Az „újoncok" között kell említeni Budai Imre (Fidesz–KDNP) alpolgármestert, ám vagyonnyilatkozata nem nyilvános, külsős alpolgármesterként más jogszabályok vonatkoznak rá, mint a képviselőkre.

A harmadik ciklusát kezdő Cserpes Sándor (Fidesz–KDNP) vagyonnyilatkozata változatlan képet mutat az előző évekhez hasonlóan. Dukai Miklós (Fidesz–KDNP) megtakarítása – földjeinek eladása révén – kismértékben növekedett, egyéb helyen változatlan maradt a bevallás. Szinte változatlan bevallást nyújtott be Hámori György (Fidesz–KDNP) polgármester is, a változást a megyei önkormányzatnál betöltött bizottsági elnökség jelenti (az előző ciklusban tag volt), melyért bruttó 171 ezer forintot vesz fel. A tavalyi évhez képest változatlan vagyonbevallást nyújtott be dr. Hoffer Imre (Fidesz–KDNP) és Licskai László (Fidesz–KDNP) is. Németh Cs. Gábor alpolgármester (KDNP) értékpapírja 1,2 millióról 2 millióra nőtt. Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület) banki tartozása tavaly óta megszűnt. Új bevallásában változásként egy fővárosi 54 négyzetméteres ingatlan tulajdonának fele és egy magánszemélynek szóló 5,5 milliós tartozás fele része szerepel. Dr. Puhl Imre (Fidesz–KDNP) tavalyi bevallásában még nem szerepelt hároméves Opel Zafira típusú gépkocsija, melyet tavaly augusztusban vásárolt. Egyéb változás nem történt a vagyoni helyzetében. Kóczán Zoltán (Fidesz) vagyonbevallásában tavalyhoz képest a készpénzben lévő megtakarítás – egy autó eladása révén – 2,3 millióról 3,5 millióra nőtt. Jelenleg a megyei közgyűlés alelnökeként bruttó 300 ezret írt bevallásába havonta, kapuvári alpolgármesteri beosztását (bruttó 180 ezer forint) bizottsági elnökire cserélte, melyért bruttó 122 ezer forintot kap.

Olvasóink írták

  • 1. Wasd 2011. február 04. 15:37
    „Szegények. Még a végén csődbe mennek a képviselőink. Nem baj, jövőre majd beírhatják, hogy egy ingyen laptoppal gazdagodtak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer példányban

A kapuvári civil szervezeteket és amatőr csoportokat tömörítő, úgynevezett civil fórum gondozásában… Tovább olvasom