Kisalföld logö

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 20°C | 33°C Még több cikk.

Csak a polgármester bérére futja Dunaremetén

Dunaremete kétszázötven lakosával a Szigetköz legapróbb faluja. Kevés pénzből gazdálkodnak, újabb pályázatok benyújtására nincs lehetőségük, bíznak a korábban beadottak sikerességében.
 
Dunaremete költségvetése huszonkétmilliós. 

– Az idei büdzsé tartalmazza azt a 2,9 millió forintnyi konszolidációs támogatást, amelyet ugyan szerepeltetnünk kell a költségvetésünkben, ám azzal nem kalkulálhatunk – mondta Marovics Géza polgármester. A személyi juttatásokra kapott állami támogatás nem fedezi a fizetendő béreket, így az önkormányzatnak a polgármesteren kívül nincs lehetősége további dolgozók alkalmazására. Ugyanakkor a zöldterületek gondozásához és az intézmények rendben tartásához nagy szükségük lenne munkaerőre.

 – A helyi adóbevételeink évről évre csökkennek. Míg 2011-ben 16 millió forint, tavaly mindössze 4,8 millió folyt be a helyiek által befizetett iparűzési adókból – részletezte a településvezető.

Az önkormányzatnak működéséhez többlettámogatásra volna szüksége, ezért a Belügyminisztériumhoz fordulnak segítségért. Idén fejlesztésekkel nem számolnak, nem is számolhatnak. 

– Bízunk a benyújtott pályázataink sikerességében. Ezek között szerepel a kultúrház és az önkormányzati hivatal épületének felújítása, valamint egy felnőttjátszótér kialakítása. A megjelenő pályázatok nagy részénél nincs lehetőségünk már a benyújtásra sem, mert vagy nagyobb létszámú települések számára írják ki őket, vagy akkora önrészt kell befizetni, amellyel nem rendelkezünk – magyarázta a polgármester. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendfenntartó helyiek Rábapordányban

Polgárőrséget hozott létre a település a közbiztonság javítása érdekében tavaly májusban. A… Tovább olvasom