Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Burkolatfelújítás két év alatt

Csorna–Mosonmagyaróvár - Két éven belül megújulhat a 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közti szakasza. A közel kétmilliárd forintból 33 kilométeren erősítik meg a burkolatot.

2011 végére felújítják a 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közti szakaszát. Harminchárom kilométeren erősítik meg a burkolatot, egy rövid szakaszon teljes burkolatcserét is elvégeznek. Már a kivitelező céget is kiválasztották. A beruházás közel kétmilliárd forintba kerül.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiválasztotta a 86-os számú főút Mosonmagyaróvár és Csorna közti szakaszát felújító céget. A kiírásra hét pályázat érkezett, melyek közül négy volt érvényes. A beruházást a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte el. A NIF és a társaság 1 milliárd 944 millió 828 ezer forintos szerződést köt a kivitelezésre.

A csornai Őrangyal-temető közelében forgalomlassító szigetet építenek. Nyári Nikolett és Menyhárt Anett is nagyobb biztonságban jut el a strandra.
A csornai Őrangyal-temető közelében forgalomlassító szigetet építenek. Nyári Nikolett és Menyhárt Anett is nagyobb biztonságban jut el a strandra.

A felújítás során 33 kilométernyi szakasz burkolatát erősítik meg 11,5 tonnás tengelyterhelésre. Teljes burkolatcserét 3150 méter hosszan végeznek el. A beruházás részeként öt forgalomcsillapító szigetet építenek, egy csomópontot alakítanak ki és két hidat is korszerűsítenek. Ezek mellett huszonkét buszöböl átépítését tervezik, valamint egy jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítenek.

Az augusztusi szerződéskötés után kezdődik a kivitelezés. A befejezés várható időpontja 2011 negyedik negyedéve.

A felújítás során 33 kilométernyi szakasz burkolatát erősítik meg 11,5 tonnás tengelyterhelésre.
És ami a közlekedőket a gyakorlatban érinti: jórészt a meglévő burkolatot erősítik meg 11,5 tonnás tengelyterhelésre. 3,1 kilométeren, a bősárkányi régi temetői emlékhelytől a Rábca-hídig új, 19 centiméteres aszfaltréteget húznak. Forgalomlassító szigetet építenek Csornán az Őrangyal-temető közelében és Bősárkány előtt a kamionparkolónál. A faluban a barbacsi elágazónál kanyarodósávot alakítanak ki. A Rábca-hídon átépítik a szegélyt, cserélik a szigetelést, és ugyanezeket a munkákat elvégzik a Hanság-főcsatorna hídján is. Jánossomorja mindkét végén készül forgalomcsillapító sziget, illetve a település belterületén, az iskola és óvoda környékén gyalogos-átkelőhelyet létesítenek. Ívkorrekciót hajtanak végre Hanságliget után Mosonmagyaróvár felé, illetve Jánossomorja és Újrónafő között.

Olvasóink írták

  • 2. tettes 2009. július 24. 20:29
    „Forgalom lassító sziget?Abból már most van több száz ezen a szakaszon.Azt mondja a cikk,hogy 19cm es.Gondolom széles,mert az úgy talán kifutja ennyiből.De kár minden egyes betűért úgysem lesz itt semmi!!!!”
  • 1. jobbik68 2009. július 24. 18:02
    „Gondolják elég meg erősíteni? nem kéne inkább fejleszteni még 5 sávval legalább? hogy legyen hol elférjen az a ki...szott 15000 napi kamion?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Szerettem a csendes, esti sétákat˝

Csorna - ˝Tetszik nekem, hogy az utcán szembejövők mind ismerősök˝ – vallja lakóhelyéről dr.… Tovább olvasom