Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Bringára Kisfalud!

Rosta József kezdeményezésére 2015 elején alakult meg a Kisfaludi Kerékpáros Baráti Kör. A bicajosok már túl vannak 11 túrán, szemétszedésen, előadásokon és a jövőt tervezik.
Tavaly kilenc bringatúránk volt, több mint 2000 kilométert kerekeztünk, vagyis sikerült megvalósítani célunkat, hogy összefogjuk a környék kerékpárosait, túrázóit - kezdte a baráti kör bemutatását Rosta József, hozzátette, április elején megvolt az idei év első túrája, amit hamarosan újabbak követnek.

A biciklis kiruccanásokhoz gyerekek is csatlakoznak, ezért a távolságokat is úgy tervezik, hogy bárki számára könnyedén letekerhető legyen. A kisfaludiak és a hozzájuk csatlakozók bejárták már a szomszédos településeket, de eljutottak Kapuvárra és Rábatamásiba is, a leghosszabb túrájuk pedig Illmitzre vezetett, ez a táv 110 kilométer volt.

- A holt szezonban kerékpározással kapcsolatos filmvetítéseket tartunk, és a biztonságos kerékpározásról hallgattak meg a rendőrség előadását. Kerékpárosaink 2015-ben csatlakoztak a Te Szedd! akcióhoz is, amit idén folytattunk. A település kivezető útjai mellett több mint száz zsák hulladékot gyűjtöttünk össze - mondta Rosta József.

A kerékpáros kör tagjainak tervei között szerepel, hogy Kisfaludot bekapcsolják a kerékpáros túraútvonalak közé, információs táblákkal, térképekkel, pihenőhelyekkel és ivókúttal pedig kiszolgálják a településen túrázókat.
A következő tekerés

A Kisfaludi Kerékpáros Baráti Kör következő túrája április 30-án (szombat) lesz, 13.34-kor. Találkozás és indulás a kisfaludi Vadaskerttől (Béke utca vége). A bringások Kisfaludról tekernek a 86-os főút másik oldalára (Rábakecöl, Vásárosfalu, Rába-part).

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazdáknak nem tetszik a rendszer

A Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége feladata lesz a jövőben az ágazat… Tovább olvasom