Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Bordó lett a Rábca-híd

Október 10-ig felújítják a Tét–Lébény összekötő úton található győrsövényházi Rábca-hidat.
Október 10-ig felújítják a Tét–Lébény összekötő úton található győrsövényházi Rábca-hidat – tájékoztatta a Kisalföldet Takácsné Lehner Marianna, a Magyar Közút Kht. üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője. A szakember hozzátette: a nyílt közbeszerzési eljáráson győztes budapesti Hídtechnika Kft. elvégzi az acélszerkezet háromrétegű mázolását, a hídfők, a szárnyfalak, a betonszerkezet javítását, a dilatációk, a sérült korlát és a teljes kopóréteg cseréjét.

A beruházás 36 millió 351 ezer forintba kerül. Az autósok számára a legfeltűnőbb változás, hogy a híd halvány szürkéskék helyett bordó lett. Az osztályvezető elmondta: szabvány nem rendelkezik a hidak színéről. Korábban általában a kék, a szürke és a zöld közül választottak, de a kimlei Mosoni-Duna-hidat az önkormányzat kérésére bordóra festették és bevált. A jelenlegi formájában 1972- ben átadott Rábca-hidat utoljára 1991-ben festették át.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeméthegy Kapuváron

Kapuvár képviselő-testülete előtt a kistölgyfai szemétlerakón végzett munkákról szólva Ágota Zsolt, a Rekultív kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, az utóbbi időben végzett munkálatok még nem a teljes rekultivációt jelentik. Napjainkig a tereprendezés történt meg, mintegy negyven centiméteres földréteg ráhordásával, gyomirtózással és a későbbiekben fásítással. Tovább olvasom