Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Bogyoszlói tűzeset – A falu segítőkészsége ad erőt

Bogyoszló - A hétvégi bogyoszlói tűzesetről mesélt lapunknak Varga Józsefné Anna néni, aki szerint egyik fiát az önkéntes tűzoltók vitték ki az égő házból.

Az elmúlt hét végén leégett Bogyoszlón Varga Józsefné Anna néni családi házának tetőszerkezete. A szakértői vizsgálatok még tartanak, de egyelőre az ok ismeretlen. A lángok a melléképületről, mely teljesen leégett, terjedtek át a lakóházra (Kisalföld, 2009. augusztus 3.). Ahogy lapunk megírta, a csornai és kapuvári tűzoltók megérkezéséig a helyi önkéntesek oltották a lángokat, Anna néni pedig lapunknak elmondta, egyik fiát az önkéntesek segítették ki a már lángra kapott épületből. Az idős néni jelenleg a csornai kórházban lábadozik, ám szeretne visszatérni Béke utcai családi házába.

– A nagy meleg elől a hűvös szobába vonultunk be mindhárman, Gyuri és Tihamér fiam meg jómagam – kezdte a szombati történéseket mesélni Anna néni. Az idős asszony le is dőlt egy kicsit, amikor Gyuri fia elkiáltotta magát: „Ég a ház!"

Varga Józsefné Anna néni a kórházban: fia is és ő is egészségileg már jól vannak. A bogyoszlói ház teteje és a melléképület égett le.
Varga Józsefné Anna néni a kórházban: fia is és ő is egészségileg már jól vannak. A bogyoszlói ház teteje és a melléképület égett le.

– Erre már jött befele a fekete füst a szobába is, én pedig elkezdtem keresni kicsit nehezebben járó Tihamér fiamat – mondta Anna néni. Míg a gomolygó füstben Gyuri fia telefonált a tűzoltóknak, Tihamért két önkéntes segítő – Koltai József és Molnár Zoltán – már vitte ki a házból.
A helyi önkéntes tűzoltóktól megtudtuk, az idős néninek a szomszédos faluból, Potyondról érkezett Tallér Gábor segített. Anna néni elmondása szerint a szemközti házhoz segítették, ahol a helybéliek vizet vittek az idős asszonynak. A kiérkező mentők közben Anna nénit és Tihamér fiát kivizsgálásra a csornai kórházba szállították.

– Tősgyökeres bogyoszlói vagyok, de nem hittem volna, hogy a bajban ennyire segítőkészek az emberek, és csak megköszönni tudom a bogyoszlóiak segítségét – tette hozzá könnyes szemmel a nyolcvannégy éves néni. Hangsúlyozta, ez az összefogás erőt ad neki ezekben a nehéz napokban, hiszen a családi ház leégése csak egy újabb csapás volt nehéz életében, miután férjét és két fiát már előbb eltemette.

A közeljövőről szólva hozzátette, mindenképpen szeretne visszamenni bogyoszlói házba, ám azon még sok a tennivaló, hiszen a tetőszerkezet és a melléképület teljesen leégett.

– Volt itt a kórházban a polgármester asszony és segítséget ígért, de bízom a biztosításunkban is – tette hozzá. A Kisalföld információi szerint a ház javítására, segítségnyújtásra már számos helybéli ajánlkozott. – A bogyoszlóiak együttérzését szinte naponta tapasztaljuk itt a kórházban Tihamér fiammal együtt, hiszen sokan meglátogattak a kivizsgálás idején – mondta Anna néni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi tetszik és mi nem Csornán Családi Jánosnak?

Csorna - Hiányzik egy sportcsarnok, az elkerülőút, a termálvíz hasznosítása. Vannak azonban… Tovább olvasom