Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Birkák kergettek diákot, közterület-felügyelőt

Két birka riogatta a járókelőket tegnap délután Csornán. Néhány gyalogosra rá is támadtak, egy fiatal fiú a lábán szenvedett zúzódásokat.
Megvadult birkák okoztak riadalmat tegnap délután Csornán, az alsószeri városrészben. Nem mellékesen sérülést is, hiszen egy fiatal fiú kórházba került az állatok támadása után. A kos a helyszínre siető közterület-felügyelőt sem kímélte.

A bejelentés tegnap három óra után érkezett a rendőrségre a birkákról. Szemtanúk szerint a jószágok már a Csukás-iskola környékén is garázdálkodtak és ijesztgették a tanulókat. Onnan a belváros felé vették az irányt. Az Erzsébet királyné utcában, a posta környékén fiatal lányokat riasztottak meg, egyikük a kiérkező rendőrök autójában talált menedéket. Egy fiatalembert szabályosan megtámadtak, ő került a kórház ügyeletére. A lábán okoztak sérülést az állatok, információink szerint könnyebben sérült, zúzódásokkal megúszta a támadást.

A birkák
A birkák „kirándulását" a kiérkező rendőrök és a közterület-felügyelő szakította meg. Valószínűleg ez az utolsó fényképfelvétel a kosról, aminek a szarvát éppen támadásaitól tartva korábban már lefűrészelték.


Ezután jött a közterület-felügyelő. A két bárány időközben egy szintén Erzsébet királyné utcai raktárépület udvarában nézett körül. Ez lett a „vesztük", mert a kaput gyorsan rájuk zárták. A bosszúval nem vártak sokáig. Az önkormányzat közterület-felügyelője bemerészkedett az állatok ideiglenes „börtönébe". Rosszul járt, mert a kos a kerítéshez szorítva „öklelte fel". Eközben a rendőrök keresték a gazdát, aki végül a Bercsényi utcából került elő. Mint mondta, az állatokat valószínűleg kiengedte valaki udvaráról, mivel a kapu is és az utcaajtó is csukva volt.

A birkák kalandja az utánfutón ért véget. A gazda még annyit jegyzett meg, a kosból valószínűleg sokan jóllaknak a hétvégén.

Olvasóink írták

 • 4. sziszifusz 2011. december 03. 09:14
  „És az állatvédők és a jegyző - mit szól- valószínű nem a kos tette a hanyag zárat az ajtóra-és bűntit kap-ártatlan- halált?!”
 • 3. samsungi 2011. december 03. 09:11
  „Birka, a birkák közt :D”
 • 2. kau 2011. december 02. 22:01
  „Kost herélés nélkül??
  Lehet hogy sokan nem laknak jól:D.”
 • 1. TLF 2011. december 02. 16:47
  „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyves adventi naptár

A városi könyvtár munkatársai „könyves" adventi naptárt állítottak össze az intézmény honlapján. Tovább olvasom