Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Beledi óvoda - Lassan múlt időbe kerül a rémtörténet

Jövő héten lesz a beledi óvoda műszaki átadása, szeptemberben pedig már a gyerekek előtt is újra megnyitják az intézmény északi szárnyának kapuit.
 
Nagy változást tapasztalhatnak a beledi óvoda északi szárnyába érkezők. A törmelékkupacok és lecsupaszított falak helyét „új illat" lengi be. Frissen festett falak, modern nyílászárók és burkolatok fogadják az érkezőt. Az önkormányzati és óvodai dolgozók legalább annyira várják a szeptemberi átadást, mint a gyerekek és szüleik.
 „Jövő héten lesz az épületrész műszaki átadása" – kezdte örömmel Major Jenő polgármester. Hosszú út vezetett ide, az előzményekről többször hírt adtunk. Mint ismert, állampolgári bejelentésre vizsgálódott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkársága. Az ellenőrzések során szabálytalanságokat találtak, így a 45 milliós uniós támogatás visszafizetésére kötelezték a várost.
Gerencsérné Németh Erika óvodavezető már nagyon várja, hogy a gyerekek birtokba vehessék az új épületrészt.
 Az intézmény használhatatlanná vált északi épületrészét lezárták, a gyerekeket a három teremből álló déli épületbe zsúfolták. A város a helyreállításhoz szükséges pénzt nem tudta volna önállóan kigazdálkodni, így nagy segítséget jelentett a kormány 40 millió forintos támogatása. Ebből elkezdhették a megálmodott tervek megvalósítását. Mostanra pedig már a célegyenesben vannak. Bár az intézmény ezen része még üres, már szépen körvonalazódik annak jövőbeni képe.

„Szeptemberre elvileg mindennel elkészülünk" – beszélt a mintegy 500 négyzetméteren felújított épületrészről a város első embere. A bútorozás, a bölcsődeudvar kialakítása, a parkosítás és a melegítőkonyha gépészeti felszerelése még hátravan. „Az építési költségek meghaladják a 60 millió forintot. Ezenfelül van még a bútorozás és a melegítőkonyha felszerelése, ami több mint 3 millióba kerül majd" – beszélt a költségekről Major Jenő. 
A három nagyobb teremben az óvodai és a bölcsődei csoportszoba, valamint a tornaszoba kap helyet. Emellett lesznek kiszolgálóhelyiségek, az óvodai dolgozóknak öltöző, vizesblokk, nevelői szoba, de a kor elvárásainak megfelelő sószobát is kialakítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyopáros Alpár: ˝Kránitz Lászlónak volt korrupciógyanús ügye˝

Tovább olvasom