Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Befejeződtek a rábacsécsényi gátőrház épületenergetikai munkálatai

Befejeződtek az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉDUKÖVIZIG) vagyonkezelésében álló rábacsécsényi gátőrház épületenergetikai munkálatai.
A műszaki átadás 2011. augusztus 18-án történt meg a kivitelezést végző Komopex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a megbízó Vízügyi Igazgatóság között.

A közel 5,8 millió forintba kerülő Európai Uniós forrásból megvalósult beruházás során az energiahatékonyságot, valamint az energiatakarékosságot növelve a 32 éves rábacsécsényi gátőrház elavult nyílászáróinak cseréjét és az épület homlokzatának külső hőszigetelését végezték el.

A beruházás létrejöttének oka az volt, hogy a rábacsécsényi gátőrház nyílászáróinak állapota az évek során jelentősen leromlott, így sem esztétikailag, sem hőátbocsátási adottságában nem volt megfelelő. A jelentős hőveszteség következtében a fűtési költségek is megnőttek.

A beruházás közvetlen célja volt az energia megtakarítási potenciál minél magasabb szinten történő kihasználása, a költségvetést terhelő energiaköltségek minimalizálása.

A kivitelezés után jelentősen javultak az épület hőtechnikai adottságai, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb tűzifa felhasználására lesz szükség. A szénfelhasználás megszűnik, amely jelentős környezeti terhelés csökkenéssel jár.

Összességében kevesebb lesz az energiafelhasználás, valamint a karbantartási és egyéb költségek is, tehát az üzemeltetés költséghatékonyabbá válik.

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés környezetbarát megvalósításához és a CO2-emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncfesztivál a parkszínpadon Csornán

Rábaközi Néptáncfesztivál lesz augusztus 21-én. Tovább olvasom