Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Becsúszhatnak apró hibák

Egy kettős kapuvári betörés kapcsán a helyi rendőrök kiderítették, az egyik elkövető élettársa, az egyik sértett lánya volt a tippadó, milyen értékeket kell ellopni.

A lányt nem látták szívesen a rokonok, ezért beígérte apjának a lopást.

Alig egy évvel ezelőtt két családi házba is betörtek Kapuváron, mindezt egy héten belül. Már a nyomozás elején is felmerült, ki lehet a ˝tippadó˝. Az ügyet a kapuvári kapitányság két nyomozója, Kiss Zoltán főtörzszászlós és Dezamits Norbert hadnagy göngyölítette fel.

– Tavaly május egyik hétvégéjén, majd a következő hét közepén törtek be két családi házba, összesen közel négy és fél millió forintot hoztak el az akkor ismeretlen elkövetők – mondta el Kiss főtörzszászlós.
A tippadás mellett az is felmerült a nyomozás során, hogy ˝kileshették˝ a károsultakat, akik az egyik esetben épp a rokon temetésén voltak.

– Első ránézésre nagyon ˝profi˝ volt mind a behatolás, mind az értékek felkutatása, de még a távozás is. Mindezek azonban csak a jó helyismeret birtokában lehettek meg, ennek nyomán folytattuk a nyomozást – mondta Dezamits hadnagy, hozzátéve: bár jól kiterveltnek tűntek a betörések, az elkövetők sok apró nyomot hagytak és szemtanúk is akadtak.

A kapuvári rendőrök elmondták, a nyomozás során elég gyorsan felmerült egy szombathelyi szál, ennek nyomán aztán felgöngyölítették az ügyet.

Kiss Zoltán és Dezamits Norbert
Kiss Zoltán és Dezamits Norbert

Kiderült, két szombathelyi férfi az elkövető, ám a ˝balhéban˝ két nő is részt vett. Egyikük az elkövető élettársa, az egyik sértett lánya.

– Pont az élettársi kapcsolat miatt volt nemkívánatos a hölgy a családban, ahol előtte azt is megígérte, a rossz fogadtatás miatt ˝ki fogja rámoltatni az apját˝ – részletezte Kiss Zoltán.

Az adatgyűjtés során kiderült, a sértett lánya nagyon pontos információkkal látta el az elkövetőket, így az értékeket pillanatok alatt megtalálva, gyorsan tudtak távozni a helyszínről.

Az egyik eljárás a közelmúltban került ügyészi szakaszba, a másik esetben a soproni bíróság első fokon bűnösnek találta az elkövetőket.

Olvasóink írták

  • 1. tber 2010. április 26. 14:13
    „CCa 1 éve volt az egyik eset. Ez ám a sebesség. Mit szerettek volna a zsaruk, hogy a falra felírják a nevüket, meg az elérhetőségüket. Nem ez volt az amikor az ajtókat szimplán berugdalták merő profizmusból? Egyébként már akkor sejthető volt kinek van köze az ügyhöz de az egy év azért kicsikét soknak tűnik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyről és közoktatásról is tárgyalnak

Csorna - Április 26-án, hétfőn délután három órától ülésezik a város képviselő-testülete a… Tovább olvasom