Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Bababarátok a községben

Sobor - Bababarát környezetben múlathatják az időt a sobori és egyedi édesanyák és gyermekeik a sobori teleházban. Pályázatból fejlesztett az önkormányzat.

Bababarát területet alakítottak ki a közelmúltban Soboron, a község teleházának családi napközijében. A fejlesztés a helyi és az egyedi anyukáknak és gyermekeiknek biztosít kellemes környezetet. Terveit támogatással valósította meg az önkormányzat. A Gyermek-egészségügyi Intézet által kiírt pályázaton szerepeltek sikeresen a soboriak. Ennek köszönhetően a teleházban rendelkezésre áll pelenkázó- és öltöztetőasztal, szoptatófotel, babamérleg, babahosszmérő és még sok hasznos eszköz, ami segíti a szülőket, babákat.

A bababarát eszközöket és felszereléseket Molnár Henrietta vette át a sobori polgármestertől.
A bababarát eszközöket és felszereléseket Molnár Henrietta vette át a sobori polgármestertől.

Az átadóünnepségen Nemes László, Sobor polgármestere hangsúlyozta: a településen kiemelten támogatják a gyermekvállalást. Születési támogatással, az iskoláztatás segítésével, a tankönyvek beszerzésétől az utaztatásig, az óvodáskortól egészen a főiskolai, egyetemi tanulmányokig.

Az elmúlt években azon dolgoztak, hogy egy olyan közösségi teret hozzanak létre a teleházban, ahol minden korosztály jól érzi magát és felügyelet mellett hasznosan töltheti szabadidejét. Így jött létre például az épületben működő családi napközi is. Az avatón megemlékeztek az anyatejes táplálás világnapjáról is. A témáról Jandóné Németh Zsuzsanna védőnő tartott előadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítások és remények pályázatból

A Patak utca és a Soproni utcai szervizút – Patak utca és benzinkút közti része – burkolatának felújítására nyert támogatást a csornai önkormányzat. A Toldi utca második ütemére pályázatot nyújt be a város. Mindhárom szakaszra ráfér a rekonstrukció.
Tovább olvasom