Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Az öt képviselőből három lemondott Himodon

Lemondott a himodi képviselő-testület három tagja. Az ötfős plénum így nem határozatképes.
Lemondott a himodi képviselő-testület három tagja. Az ötfős plénum így nem határozatképes, ezért időközi választást tartanak a községben – ez várhatóan július végéig megtörténik. Döntésüket a távozók nyilvánosan nem indokolták – Módos Ferenc himodi polgármester sem ismeri elhatározásuk okát.

– Általam ismeretlen ok miatt nemrég lemondott a helyi képviselő-testület három tagja, így jelenleg Garabné Gulyás Mária alpolgármesterrel ketten alkotjuk a himodi elöljáróságot – tájékoztatta lapunkat az elmúlt napok történéseiről Módos Ferenc himodi polgármester.

A község önkormányzati testülete így jelenleg határozatképtelen, időközi választásokat kell tartani Himodon. Áldozó István, a választási bizottság elnöke a Kisalföldnek elmondta, a képviselők lemondását követően egy hónapon belül össze kell ülnie a helyi választási bizottságnak. Onnantól kezdve három hónapon belüli időpontot kell kitűzniük.

– Várhatóan még áprilisban leülünk és a jegyző segítségével meghatározzuk a választás időpontját. Ez véleményem szerint legkésőbb július végéig megtörténik – tudatta Áldozó István.

A történtekről Módos Ferenc úgy nyilatkozott, a 2010-es önkormányzati választásokon egységes csapat indult el, összefogott programot felmutatva a helyi választóknak.

– Jelenleg elfogadott költségvetése van a községnek, melyből a következő hetekben, hónapokban minden további nélkül dolgozhatunk – mondta a polgármester.

Hozzátette, ha a lemondott képviselők szerint gond volt az önkormányzat működésében, miért szavazták meg az idei büdzsét, mellyel szerinte így a 2010-es programot támogatták meg. Módos Ferenc úgy véli, a két éve kialakított program több eleme napjainkban kezdődött, így többek közt a 150 négyzetméteres, fedett kerékpáros-pihenő, az artézi kút és több járdaszakasz felújítása.

– Természetesen tiszteletben tartom képviselőtársaim döntését. Annyiban talán meg is értem őket, hogy a mindennapi munka mellett nem könnyű a helyi közéletben is helytállni – mondta Módos Ferenc. Azt azonban fájlalja, hogy a képviselők döntése nyomán a település költségvetéséből több mint félmillió forintot kell most a választásokra elkölteni, holott ennek a pénznek jobb helye is lett volna. A polgármester arra biztatja a helyieket, hogy minél többen menjenek el szavazni azért, hogy takarékossági szempontokat figyelembe véve egyfordulós lehessen a himodi voksolás.
Megkérdeztük a lemondott képviselőket döntésük okairól, ám ők nem kommentálták elhatározásukat. Egyikük annyit tett hozzá: az időközi választásokon ő biztosan nem indul újra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Morvai Krisztina Kapuváron: Az uniót meg kell reformálni

Több nőt vár a hazai közéletben Morvai Krisztina, a Jobbik köztársaságielnök-jelöltje. Az uniós… Tovább olvasom