Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Az országban a legjobb negyven között

Egyre bővül a kapuvári ipari park, újabb cégek látnak munkához a területen. Igaz, tavaly a legnagyobb foglalkoztató bezárta kapuit. A cégek most összesen ezerötszáz dolgozónak biztosítanak kenyeret.
A Kapuvári Ipari Park Kft. elmúlt évi tevékenységéről tájékoztatott a képviselő-testület legutóbbi ülésén Horváth Gyula, a társaság ügyvezetője. Összességében sikeresnek ítélte a 2003-as esztendőt, mint fogalmazott: sikerült fejleszteniük a közműveket, utat építettek és néhány új cég is betelepült a területre.

Eladók a Rába-ingatlanok

Ezek közül is legjelentősebb a német tulajdonú Provertha Részvénytársaság, amely nem sokkal ezelőtt kezdte meg a termelést, és a cég csaknem száz embernek ad munkát. Időközben az egykori Városgazdálkodási Vállalat és az építőipari szövetkezet telephelyének egy részét is értékesítették, ami két újabb vállalkozás megjelenését tette lehetővé. Ezenkívül a városban új, eddig hiányzó szolgáltatások (autógáz és kamionmosó) váltak elérhetővé egy üzemanyagtöltő állomás létesítésével.
Az ügyvezető beszámolt az ipari parkot hátrányosan érintő változásokról is. Az egyik legnagyobb munkáltató, a Rába Futómű Kft. szüntette be tevékenységét az elmúlt évben, a tulajdonos a gyár ingatlanjait értékesíteni szeretné.

Értékelő felmérés

Az ügyvezetés folyamatosan kapcsolatban volt az ipari parkokat tömörítő szakmai szervezetekkel, és a szakmai folyóiratokban is többször bemutatkoztak és kínálták a kapuvári lehetőségeket. A magyar ipari parkokat tavaly értékelő felmérés szerint a kapuvárit az ország negyven legjobban prosperáló létesítménye között tartják számon a hazánkban található százhatvanöt között. A területen tavaly év végén hatvanhét hektáron huszonhét vállalkozás tevékenykedett, amelyek összesen több mint ezerötszáz alkalmazottat foglalkoztatnak.

Csatorna és közvilágítás

A jövőről szólva Horváth Gyula kiemelte: szeretnének 600 méternyi szennyvízcsatornát kiépíteni, illetve folytatni az útépítést, felújítást, amire pályázatot is nyújtanak be. Ugyanígy ebben az évben az ipari park közvilágításának kivitelezése, a Vasút sor hiányzó szakaszának megépítése, illetve újabb vállalkozások Kapuvárra telepítése a feladat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új esély átképzéssel

Miután a megyei munkaügyi központ több mint 100 millió forintos támogatást nyert három pályázaton, a… Tovább olvasom