Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Az évfordulóra készül az alkotó

Horváth Róbert csornai amatőr szobrász szerint egy mértani testben is lehet érzékeltetni az európai ember „négeri” sorsát.
Következő munkájának ez lesz a témája.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenéves évfordulójára készül az ország. A jubileumi év alkalmából Horváth Róbert, az ismert csornai amatőr szobrász már elkészítette legújabb alkotását, amely ’56-ot idézi.
– Alkotásom 1956 szimbólumait sűrítő szürrealista tanulmány. A plasztika alapja a bazalt kockakő, ezt követi a feszülő, átlyukasztott zászló, amely egy küzdő, szenvedő arccal végződik – mutatta be munkáját az alkotó.
Horváth Róbert azt is jelezte, hogy ebben a gondolatkörben még van mondani-, pontosabban elkészítenivalója:

– A csornai születésű, Amerikában élő költőnek, Horváth Elemérnek 1976-ban, a forradalom huszadik évfordulójára jelent meg Párizsban az „Egy fehér néger naplójából" című kötete. Meggyőződésem, hogy egy mértani testben is lehet érzékeltetni az európai ember „négeri" sorsát. Az lesz a következő feladat számomra, hogy ezt bizonyítsam. Szobrászi tevékenységemmel egyetlen célom van: nevezetesen az, hogy naiv alkotásaim gazdagítsák szülővárosomat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burkolatfelbontás – engedélyköteles

Kellemetlen élményben lehet részük azoknak az autósoknak és kerékpárosoknak, akik a csornai Arany János utca belvárosi szakaszán közlekednek. A most épülő lakások és üzletek előtt ugyanis jókora gödrök, illetve árkok teremtenek veszélyhelyzetet. Az utat a közművek miatt „vágatta át" a kivitelező. Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal rövidesen felszólítja a helyreállításra. Tovább olvasom