Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Az elszármazottak, a díszpolgár, meg a perec

A helyi dalkör alapító karnagyát díszpolgárrá avatták Páliban. A Perecfesztiválon vehette át a kitüntetést.
Elszármazottakat fogadtak, perecet vertek, könyvet mutattak be és díszpolgárt ünnepeltek a páliak a hétvégén. A Perecfesztivált ötödik alkalommal rendezték meg, de az esemény már túllépett a sütemény népszerűsítésén.

Az elszármazottak találkozójára ötszázan fogadták el a meghívást. Az ország minden tájáról, de külföldről is érkeztek haza falubeliek. Őket ünnepi szentmisén köszöntötték és emléklappal, kisebb ajándékokkal lepték meg. „Jó érzéssel jöttek haza az elszármazottak. Kíváncsiak voltak, mi történt falujukkal, mióta itthon jártak és arra is, hogyan élünk idehaza" – jegyezte meg Póczik András polgármester.

Középen a falu díszpolgára, Horváth Győző. Mellette Horváthné Németh Márta önkormányzati képviselő és Póczik András polgármester.
Középen a falu díszpolgára, Horváth Győző. Mellette Horváthné Németh Márta önkormányzati képviselő és Póczik András polgármester.


A fesztiválon mutatták be Horváth Győző a település történetét feldolgozó könyvét. A nyugdíjas pedagógus, helytörténeti kutató átvehette a Páli község díszpolgára kitüntetést is. Nem csak kétéves kutatómunkájával vívta ki a helyiek elismerését. A tanár úr ugyanis alapítója és azóta is vezető karnagya a páli dalkörnek. Művészeti és kulturális tevékenységét, a közösségi élet színesítését, összefogását, múlhatatlan lelkesedését köszönték meg így.

 Az elszármazottak találkozójára ötszázan fogadták el a meghívást. Az ország minden tájáról, de külföldről is érkeztek haza falubeliek.
A Perecfesztiválnak természetesen elsősorban a rábaközi perec népszerűsítése a feladata. Póczik András úgy véli: még több hasonló rendezvény kellene. Szerinte ugyanis megfelelő reklámmal és marketinggel lehet a terméket bemutatni. „Páliba most az ország minden részéből érkeztek vendégek. Ők megkóstolták a perecet, és ha finomnak találták, nyilván keresik majd később is" – jelentette ki a polgármester.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Csornán, 3 sérült - Fotókkal

Két autó ütközött szerda reggel nyolc óra után Csornán, a kiscsornai városrészen. a 85-ös főúton. Tovább olvasom