Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Athénból hozta haza az olimpiai gyűrűt

Róth Ferenc szárföldi galambász is küldött öt szárnyast az olimpia megnyitójára. A galambok közül a hét elejére egy már megérkezett.
A szárföldi Róth Ferenc már gyermekkora óta foglalkozik galambok tenyésztésével és három éve űzi versenyszerűen a galambászatot. Jelenleg közel százdarabos állománya van, ebből küldött öt példányt az olimpia megnyitóünnepségére.

Az egész országból mintegy ötezer darabot vittek Athénba, ebből a szárföldi tenyésztő tudomása szerint a környékre csak kettő érkezett meg. A meghirdetett verseny e hét szombatjáig tart, de Róth Ferenc már nem reménykedik benne, hogy a többi galambja is hazatalál. Ahogy elmondta, ez az egy példány is leadta az úton súlyának több mint felét, amit azonban két hét alatt visszaszedhet. Az ezer kilométeres távon több probléma is lehet, ragadozók támadhatják meg az állatokat, de az időjárásnak is áldozatul eshetnek.

A hazaérkezett galambon az ötkarikás gyűrűt például szinte teljesen elkoptatta az eső. Róth Ferenc hangsúlyozta, ilyen hosszú versenyen még nem vettek részt a madarai. Az eddigi leghosszabb távjuk hétszáz kilométer volt a csehországi Liberecből. A tenyésztő megjegyezte, ha még egy galambja hazatérne, az már országosan is egyedülálló teljesítmény lenne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétséges a felső tagozat léte

A himodi iskola felső tagozatának megmaradása erősen kétséges szeptembertől. Himod már nyolc éve önhikis pályázatokból pótolja a költségvetés hiányát. Amennyiben a szeptemberi iskolakezdéskor nem lesznek meg az előírt gyermeklétszámok, elesnek a pályázati pénzektől. A költségvetésből harmincmillió forint hiányzik, ami éppen az iskola ára. Tovább olvasom