Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Albérletben a közutasok

Korszerű, a megnövekedett feladatok ellátását is szolgáló telephelyet alakít ki Csornán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A mérnökségnek az M85-ös és M86-os utak átadásával lett több dolga és jövőre újabb szakaszokat is kap.
 
Átépítik, átalakítják a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csornai üzemmérnökségének telephelyét. Az intézmény feladatköre  bővült a közelmúltban az M85-ös és M86-os gyorsforgalmi utak átadásával.
Átépítik a Magyar Közút csornai mérnökségének telephelyét.
Átépítik a Magyar Közút csornai mérnökségének telephelyét.

Marczin Bence, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője a Kisalföld érdeklődésére közölte: a csornai mérnökség teljes felújítása zajlik. Jelenleg a meglévő és a jövőben is megtartandó szociális épület tetőtér-beépítése tart. A telephely többi létesítményét, a sótárolót, a raktárakat és a műhelyépületet elbontják. A beruházás idejére a társaság csornai üzemmérnöksége kiköltözött a telepről és „albérletből" látják el a feladataikat.

– Az építkezés és fejlesztés célja, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő mérnökséget hozzunk létre – fogalmazott Marczin Bence. – Közben a feladatkör is bővült Csornán az  M85-ös és M86-os utak idén átadott szakaszainak kezelésével, üzemeltetésével. Várhatóan 2016-ban további M86-os szakaszt, a Szilsárkány és megyehatár köztit vehetik birtokba a közlekedők, melyet szintén a csornai mérnökség üzemeltet majd. 

A kommunikációs osztályvezető hozzátette: a projekt szerződésének összege nettó 753 millió forint. A tervek szerint még idén befejeződhet az építkezés. A mérnökség létszáma a megnövekedett feladatoknak megfelelően bővülhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlatok álláskeresőknek a Rábaközben

Idegenvezetőt, javítót, karosszérialakatost, közösségi koordinátort is keresnek. Tovább olvasom