Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Aláírási kényszer Kapuváron is

Csütörtökön a kapuvári önkormányzat vezetői is aláírták az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) azt a szerződést, amely a kórház további finanszírozását biztosítja.
Hámori György polgármester azonban hangsúlyozta: csak alig háromszáz rehabilitációs ágy lesz a városban és ennek normatívája is kevesebb, mint az elmúlt években, így arra kell törekedni, hogy Kapuváron állandó „telt ház" legyen az intézményben, máskülönben gondok lehetnek a finanszírozás körül. – A mai napig diktátumnak érzem a szakminiszter eljárását, hiszen ha nem írjuk alá a szerződést, garantáltan nehéz helyzetbe kerülünk – mondta a polgármester.

Hozzátette: jellemzője a mai helyzetnek, hogy pár nappal az új struktúra indulása előtt még nem tudni, hogy a csak krónikus ellátással működő kórházak milyen pénzeket kapnak a törvény által is engedélyezett belgyógyászati beavatkozásokra, valamint nincs szó a járóbeteg-ellátás fejlesztéseinek anyagi hátteréről. – A helyi vezetés által felállított panaszirodán jelezzék észrevételeiket azok a kapuváriak, akiknek többletidőt vagy -költséget jelent a helyi kórház aktív ágyainak megszűnése – jelentette ki Hámori György.

T. A.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zolika az utolsó újszülött?

Tapintható az elkeseredettség és a kilátástalanság a kapuvári szülészeten: április 1-jével, az aktív ágyak megszűnésével az újszülöttosztályt és a szülészetet is felszámolják. Lehet, hogy Cserpesné Sipőcz Andrea kisfia, Zoltán az utolsó itt életre segített apróság, hiszen április elsejétől a kapuvári kórházban az úgynevezett aktív ágyak megszűnésével az újszülöttosztályt és a szülészetet is felszámolják. Tovább olvasom