Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Akciók, programok a könyvtári napokon Csornán

A csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár október 5. és 10. között csatlakozik az Országos Családi Könyvtári Napok rendezvényeihez.
A felnőttek figyelmébe ajánlják V. Kulcsár Ildikó író-olvasó találkozóját október 5-én este hat órától, majd 6-án, kedden délután öt órától Ki áll a Tvrtko könyvek mögött? címmel Nógrádi Gergely tart előadást.

A felsősöknek és a középiskolásoknak az új könyvtári rendszerről, a Huntékáról tartanak ismertetőt október 5-én, kedden délután három órától. Ugyanennek a korosztálynak Nógrádi Gergely meséli újra a klasszikusokat október 6-án, szerdán délután három órától.

Az óvodásokat a Nagyik mesélnek gyerekeknek című rendezvényre várják október 7-én, csütörtökön délelőtt fél tizenegykor. Csornai nagyik mondják el kedvenc meséiket. Ugyanezen a napon a kisiskolásoknak mesehallgatást rendeznek, délután két órakor. Ugyancsak csütörtökön, délután négy órától a Nagyinet-programhoz igyekeznek kedvet csinálni nagyszülőknek.

Az általános iskolásoknak október 8-án, pénteken Rosta Géza tart verses-zenés délutánt. Néma Sándor beszél a családfa-kutatási lehetőségekről az interneten október 8-án, pénteken.

A családokat várják az intézményben október 8-án és 9-én, pénteken és szombaton.

Október 10-én, vasárnap lesz a Könyves Vasárnap. Rendkívüli nyitva tartással, délután két és öt óra között várják az érdeklődőket. A gyerekeknek lesz játszóház barkácsolással, arcfestéssel, terveznek játék- és könyv-csereberét. Játékra hívják a vállalkozó kedvűeket Legyél te a könyvtáros! címmel.

Ismét megrendezik a „Megbocsátás hete" akciójukat is. Aki az őszi könyvtári héten viszi vissza késedelmes dokumentumait a könyvtárba, annak elengedik a késedelmi díjat. Korábban is szokás volt, hogy ezen a héten ingyenes a beiratkozás. A hagyományt most is folytatják. Ingyenesen lehet beiratkozni a könyvtárba és az új rendszerükben a médiatári beiratkozás is ingyenessé vált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sütő-Főző fesztivál: második a kapuvári csapat

Öt fős csapattal képviseltette magát Kapuvár, az Ivik vendéglő és a Rábaköz Vidékfejlesztési… Tovább olvasom