Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Akadálymentesen, többen

Európai uniós támogatásból, önkormányzati forrásból és hagyatékból költözhetett új helyre a csornai Idősek Napközi Otthona.

A Laky Döme utcai volt óvodaépületet alakították át és akadálymentesítették.

Az önkormányzat közel 58 millió forintot nyert el a fejlesztésre az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjától. A forráshoz tízszázalékos önrészt biztosított a város. A Laky Döme utcai volt óvodát teljes körűen akadálymentessé tették. A szociális létesítmény új szárnnyal bővült, abban melegítőkonyhát és éttermet rendeztek be. A nyertes pályázat része volt egy kisbusz beszerzése is, ami a távolabb lakó idősek utaztatását segíti.

A csornai idősek kényelmes, komfortos és akadálymentes környezetben tölthetik mindennapjaikat.
A csornai idősek kényelmes, komfortos és akadálymentes környezetben tölthetik mindennapjaikat.

A beruházást az intézmény öröksége is segítette. Tizenkét évvel ezelőtt ugyanis gondozottjuk végrendeletében megemlékezett az otthonról. Az idősek kényelmét szolgáló fejlesztésekre hagyta vagyona egy részét. A pénz eddig kamatozott, de most jó hasznát vették. Bútorokat, konyhai eszközöket, a mindennapi ellátáshoz szükséges dolgokat vásároltak belőle. Az intézmény fejlesztése a létszámra is jó hatással volt. Ezután már olyanok is igénybe vehetik a szolgáltatást, akik eddig nehezen mozogtak, nem tudták vállalni, hogy önállóan látogassák a klubot. A kisbusszal azonban ez is megoldódik. Olyan idősek is csatlakoztak már, akik az új épület közelében laknak, így könnyebben látogathatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktívan készülnek a tavaszra a faluszépítők

Enese - A helyi, tavaly ősszel újjáalakult Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület a tervezett… Tovább olvasom