Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

A Voki helyett Bágyogszováton tanulnak majd

Rábapordány - A bágyogszováti iskola tagintézményeként működik szeptembertől a rábapordányi tanoda. A felsősök busszal járnak át a szomszédos községbe, az alsósok lakóhelyükön maradhatnak.

– Nehéz döntés volt, az ész és a szív között kellett választanunk, végül a szívünkre hallgattunk – indokolta Pásztorné Szakács Gabriella polgármester, miért is lesz a rábapordányi iskola a bágyogszováti tagintézménye a jövőben. A helyi tanodát egy tanéven át a Vocational Academy Alapítvány működtette.

– A bágyogszováti József Attila- és a csornai Széchenyi-iskolától kértünk ajánlatot az együttműködésre – mondta Pásztorné Szakács Gabriella. – Azt ugyanis tudtuk, hogy magunk nem vagyunk képesek fenntartani az intézményt. Természetesen a szülőket is megkérdeztük, jelentős részük választotta Bágyogszovátot. Az egyezség szerint 4 és fél pedagógusi státust vesznek át, illetve egy félállású technikai munkatársat.

Rábapordányi iskola: A rábapordányi felsősök szeptembertől már Bágyogszováton tanulnak.
Rábapordányi iskola: A rábapordányi felsősök szeptembertől már Bágyogszováton tanulnak.


A rábapordányi felsősök szeptembertől már Bágyogszovátra járnak iskolába, az alsósok lakóhelyükön maradhatnak. Ehhez ragaszkodott a pordányi képviselő-testület. Feladatot ad viszont ezek után az iskolaépület további fenntartása. A diákok ugyanis két tantermet, illetve a tornaszobát használják mindössze. A polgármester azt szeretné, ha tartalommal töltenék meg a kétszintes ingatlant.

– Az épület fenntartása, a rezsiköltség önkormányzatunkat terheli. Ötletként felvetődött, hogy az óvodát is oda költöztetjük, illetve én szeretném, ha a helyi civil szervezetek is otthont találnának az iskolában. Helyet tudunk adni az ifjúsági klubnak, áttelepíthetjük az „e-Magyarország pontunkat" és a könyvtár is nyitottabbá válhat – tájékoztatott a polgármester. Pásztorné Szakács Gabriella hozzátette: köszönet és tisztelet jár a pedagóguskollégáknak, akik fizetés nélkül, zavaros körülmények között végezték munkájukat. – Kitartottak, dolgoztak a gyerekekért, minden elismerés az övék – mondta.

A rábapordányi gyerekek utaztatását szeptembertől iskolabusszal, szerződéses járattal oldják meg. A pordányi településvezető megjegyezte: ezek után a Rábapordányt Bágyogszováttal összekötő út felújításáért kell lobbiznia a két falunak, mivel a burkolat enyhén szólva is katasztrofális állapotban van.

Olvasóink írták

 • 2. elekk 2008. július 23. 23:42
  „Látom, van, ahol még mindig köd van.
  Kezdeném azzal, hogy amit idáig megtanultak a gyerekek, azt nem lehet tőlük "elvenni´. Tessék járatni a gyereket másodikban angolórákra és még fejlődni is fog az angoltudása. You can do it after school-time. It´s so simple. Do you understand?
  Másik: Tessék megpróbálni hónapokig fizetés nélkül élni! Mindjárt látni tetszik, hogy igenis, a pénzt nézni kell. Bár ez már nagyon régóta így megy, mióta a pénzt a föníciaiak kitalálták és más népek is átvették. De van, akinek most fog ez leesni.
  Aztán: Segíteni az alapítvány pénzügyi gondjain, kedves Egy még rábapordányi, Ön is segíthetett volna. Havi pár százezer sokat számított volna és akkor talán pordányban is maradt volna a Voki, nem csak Kunszigeten.
  Végül: Tájékozódni? Mégis miről kellett volna tájékozódni? Arról, hogy NOL álmaiban milyen szép és jól működő iskola van? Szálljunk már le a földre, könyörgöm! Az nem működik! Még "különös sugallatra" se.”
 • 1. költöző pordányi 2008. július 08. 18:40
  „Tisztelt Rábapordányi döntő testület!

  A rábapordányi iskolában 2007/2008 tavévben az első osztályosok egy újfajta módon kezdtek el tanulni a VOKI képviseletében. Elsőtől tanulhattak volna angol nyelvet, ami a jővöben nagy hasznukra vált volna. Egyes emberek azonban csak a pénzt nézik, a gyerekeket nem. Amit idáig elsajátitottak az a jövőben elveszik.

  A Voki nagyon sok településen müködik nagy sikerrel és komoly felszereléssel. A rábapordányi iskola felszerelése komolyabb volt több megyeszékhelyen müködő iskolánál. Sajnos az alapitvány nonprofit szervezet, igy lehetnek anyagi gondjai, amin inkább segiteni kellett volna, illetve tájékozódni, nem pedig kigyót békát kiabálni.

  Köszönet a döntésért!!

  Egy még rábapordányi”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Waldorf-iskola nyílhat ősszel Győrsövényházon

Győrsövényház - Waldorf-iskola nyílhat Győrsövényházon, a Fertő–Hanság Nemzeti Park… Tovább olvasom