Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

A vidék gazdaságát ünnepelték három napon át

Kapuvár -A második Rábaközi Gazdanapok három napján a vidék kultúráját, gazdaságát mutatták be Kapuváron. A fesztivál meghívottjai között szlovák és erdélyi vendégeket is köszöntöttek a szervezők.

Az elmúlt hétvége a vidék ünnepe volt Kapuváron, ahol második alkalommal rendezték meg a Rábaközi Gazdanapokat. A háromnapos rendezvény szombati napját jobbára az aznap hajnalban kitört vihar határozta meg. Pénteken és vasárnap viszont nagy sikerrel mutatkozott be a több mint félszáz kiállító és a környék művészeti csoportjai.

A pénteki nap a megnyitóké és a bemutatkozásoké volt. A magyar és határon túli vendégek megtekintették a gazdák és kereskedők kiállításait, majd ezt követően este a könnyedebb szórakozásé volt a hangsúly az Edda együttes koncertjén.

Terményáldással nyitották a szlovák nemzeti napnak kinevezett vasárnapot. Fotók: T. A.
Terményáldással nyitották a szlovák nemzeti napnak kinevezett vasárnapot. Fotók: T. A.

A fesztivál második napját elmosta a szombat hajnali vihar, ám ennek ellenére nagy sikert arattak a bemutatkozó, határon túli művészeti csoportok, akik közül kiemelendő a marosvásárhelyi Zacuska együttes, akik progresszív etnozenéje aratott nagy közönségsikert.

A vasárnapi jó idő aztán meghozta a gazdanapok közönségét, délelőtt terményáldással nyitották a szlovák nemzeti napnak kinevezett vasárnapot, ahol nagymegyeri és nádszegi csoportok is felléptek. Vasárnap a jó ebédhez Greznár Zoltán és népi zenekara húzta a talpalávalót.

Kiállítókból nem volt hiány, a jó idő pedig meghozta a látogatókat is.
Kiállítókból nem volt hiány, a jó idő pedig meghozta a látogatókat is.

Németh Csóka Gábor, a rendezvény önkormányzati felelőse, kapuvári alpolgármester szerint a második Rábaközi Gazdafesztivál olyan hagyományt teremtett a környéken, melyre nemcsak a környék közönsége, de az érintett gazdák is felfigyeltek. Az alpolgármester úgy véli, a vihar ellenére is sikeres volt a rendezvény, mely bemutatta mind a termelői, mind a helyi kereskedelmi oldalt a nagyközönségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. Rábaközi Gazdafesztivál - képek a zárónapról

A II. Rábaközi Gazdanapok vasárnapi programjainak a szlovák nemzeti nap adott keretet. Sok fotóval. Tovább olvasom